FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 
Dune HD » Hírek

Hírek

Béta után alfa, de ez nem vírus, hanem firmware
2021. december 2.

Akik évek óta használnak már Dune HD lejátszókat, bizonyosan meg tudják erősíteni, hogy az egyik legnagyobb előny a márkánál a folyamatos szoftverfrissítések megjelenése. Volt már rá példa, hogy 10 éven keresztül érkeztek a fejlesztések egy adott szériára!

Gyakran hónapokig csak a tesztverziók, az úgynevezett béta firmware-ek telepíthetőek újdonságként, bár ezek általában előbb-utóbb hivatalossá válnak, vagy minimális javítások után lépnek túl a tesztfázison. Mostantól azonban már alfa verziókat is kipróbálhat bárki

A béta verziók automatikus keresését beállíthatjuk a Firmware-frissítés menüben az által, hogy a Béta verziók kihagyása menüpontnál a Nem opciót választjuk. Ezt érdemes is így használni, mivel – ahogy fentebb írtuk – sokszor hónapokon keresztül béta jelölésű egy új firmware, amit csak így tudunk elérni és használni. A béták telepítésében semmilyen kockázat nincs, hiszen egyrészt még sosem tartalmaztak komolyabb hibát, de ha mégis így lenne, bármikor visszarakható a korábbi, hivatalos verzió. Így nincs okunk hónapokig nem használni, kis sem próbálni a néha igen komoly újdonságokat, mint pl. most a hamarosan érkező új kezelőfelületet.

Az új felületet tartalmazó firmware azonban nem elérhető a lejátszó számára online, mivel nem béta, hanem alfa állapotú (tehát vélhetően még több hibát és hiányosságot tartalmaz, mint a könnyen elérhető béták). Mostantól alfa verziók is letölthetőek bárki számára INNEN, és a lejátszó fájlböngészőjében rákattintva a .dff kiterjesztésű firmware-re, egyszerűen telepíthetőek.

Fórumunkon, a Firmware-frissítések szekcióban ezentúl az alfa verziókról is beszámolunk, az ezekről szóló topikokban pedig bárki leírhatja tapasztalatait ezen firmware-ekkel kapcsolatban. Sőt, biztatunk is erre mindenkit, aki kipróbálta az adott verziót, hiszen a fontosabb felfedezéseket, kéréseket továbbítjuk a gyártó felé, így bárki hozzájárulhat a Dune HD lejátszók képességeinek fejlődéséhez. Az új kezelőfelületnek egyébként saját topikja is van, az ezzel kapcsolatos kérdéseket érdemes oda beírni. Szintén vannak alfa verzió firmware-ek az új kezelőfelülettel is, azok ITT találhatóak.

  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .