FőoldalTermékekDíjak, elismerésekTesztek
 
VideókTerméktámogatásFórumForgalmazók

Távvezérlés.hu

 

Hírek

Májusi Dune HD akciók
2017. április 28.

  Bár már mi is nagyon várjuk a jó időjárást, bizonyosan lesz jó pár olyan napunk még az idén, amikor legjobb választás egy jó film megnézése otthon. Május 1–31 között ehhez kívánunk segítséget adni a legnagyobb és a legkisebb Dune HD lejátszók akciójával. Takaríts meg akár 19 100 Ft-ot is, és élvezd a különleges hang- és képminőséget, amit Sigma Designs processzoros médialejátszóink kínálnak! Keresd az akciós modelleket forgalmazóinknál!

  A Solo Lite 5000 Ft-tal, a high-end hangú Duo 4K pedig 19 100 Ft-tal olcsóbban lehet a Tiéd most, amíg az akciósan érkezett szállítmányunkból van raktáron, de legkésőbb május 31-ig. Rendelj mielőbb, ha nem akarsz lemaradni a kedvezményekről!Új béta firmware temérdek újdonsággal
2017. március 10.

  Gőzerővel folyik a My Collection jukebox továbbfejlesztése, hogy ne csak filmeket, de zenéket is katalogizálhassunk. A március 7-i dátummal megjelent új béta firmware már elég jól bemutatja, mire számíthatunk: látványos képernyő zenelejátszáskor (pl. lemezborító megjelenítése, háttérkép), nem csak saját zenéink, de a MusicBrainz oldal valamennyi adata között is böngészhetünk. Már Airplay lejátszóként is használhatóak az aktuális Dune HD modellek (Solo Lite, Solo 4K, Duo 4K), és a CUE lejátszási lista fájlokat gyakorlatilag teljes körűen támogatják.

  Eközben a filmes jukebox is fejlődik még; immár 8-féle nézetben jelenhet meg a filmgyűjtemény (ezekről fotókat a Facebook oldalunkon ITT tettünk közzé, a Music alkalmazás jelenlegi működéséről pedig IDE töltöttünk fel képeket). Bár bizonyosan tartalmaz hibákat az új béta firmware, mindenkinek javasoljuk legalább a kipróbálását!

  Amit még érdemes megjegyeznünk: a menüs Blu-ray lejátszás és a My Collection továbbra is működik a Solo Lite-on is, és nincs információnk arról, hogy mikortól lenne fizetős, de erről sem hallottunk, hogy a Music ne lenne majd alapszolgáltatás a legkisebb Dune HD lejátszón.Hamarosan: Dune HD Duo 4K!
2016. november 14.

  A fórumunkban ma posztolt igen komoly előrelépést jelentő Solo 4K/Solo Lite béta firmware mellett hardveres vonatkozású hírünk is van, nem is akármilyen! Akik emlékeznek még a nem is olyan régi Dune HD Duo-ra, már a Solo 4K megjelenésekor sejthették, hogy nem véletlen a „Solo” elnevezés. Ha van szóló, előbb-utóbb csak lesz duó is... Mivel megjelent az angol márkaoldalon a Dune HD Duo 4K adatlapja, gyakorlatilag biztosra mondhatjuk, hogy tényleg lesz. Nézzük tehát, mire számítsunk, a cikkünk végére meg talán kiderül az is, hogy mikor!

  »további részletek...


Filmes jukebox a Solo 4K-n!
2016. szeptember 8.

  Facebook oldalunkon már írtunk pár szót róla hétfőn, most részletesen bemutatjuk: végre Dune HD lejátszón is van belső jukebox-szkenner! Bár jelenleg (még?) csak a Solo 4K-ra elérhető, de elméletileg nincs akadálya annak, hogy korábbi modellekre is megérkezzen egy frissítés során a My Collection névre keresztelt alkalmazás.

  Ellentétben a korábbi Zappiti és egyéb megoldásokkal, nincs többé szükség számítógépre ahhoz, hogy filmgyűjteményünket (jelenleg csak a filmeket kezeli az új program) látványos, filmborítókat és a leírások alatt háttérképeket megjelenítő grafikus kezelőfelületen, úgynevezett jukeboxban láthassuk és böngészhessük. Ha van internetkapcsolat a Solo 4K-n, a filmfájlok neve alapján a lejátszó automatikusan letölti a szükséges adatokat és képeket, és a ROM-ban(!) tárolja azokat, így akkor is megjeleníthető a jukebox, ha a hozzájuk tartozó fájlok háttértára éppen nincs csatlakoztatva.

  »további részletek...


Jön a Dune HD Solo Lite!
2016. szeptember 6.

  Szívesen vennél egy Solo 4K-t, mert tetszik a VXP® képminősége, a 4K felbontás és felskálázás, de sokallod az árát? Nincs szükséged a Z-Wave kártyára benne? Nem tennél bele merevlemezt, így a belső fiók is felesleges Neked? Etherneten játszanál le, azaz nem tudod kihasználni a 802.11ac sebességű wifit sem? Nincs otthon DVB-T vagy DVB-C adás, vagy ezeket a TV-n is tudod fogni, rögzíteni? Az sem baj, ha az Android sem futtatható, hiszen egy profi médialejátszóra van csak szükséged?

  Nem vagy egyedül ezen igényekkel, és ezt a Dune HD-nél is jól tudják. Neked készítették a Solo Lite-ot, amely pár héten belül már kapható is lesz. Ára várhatóan 66 900 Ft lesz, 27% ÁFÁ-val együtt. Adatlapja hamarosan elérhető oldalunkon! További fotók a Facebook-on ITT.

  Frissítés: a legújabb infók szerint a My Collection jukebox és a Blu-ray lemezek menüs lejátszása fizetős funkció lesz a Solo Lite-on!Máris jön a következő frissítés a Solo 4K-ra
2016. május 24.

  Mi már teszteljük az akár órákon belül bárki számára elérhetővé váló új firmware-t, amely újdonságairól ITT írtunk. Az általunk lejelentett, számunkra legkomolyabb hibák kijavításra kerültek:

  • Működik a hazai Digi DVB-C adások keresése, a műsorújság és a felvétel is.
  • Apple (HFS/HFS+) fájlrendszerű háttértárakról is le tudunk már játszani, sőt az exFAT is támogatott (ez utóbbit írni is tudja a Solo 4K).
  • 4K-s kimenet mellett 3D Blu-ray lejátszás után nem szűnik meg a HDMI-jel.
  • Nem akad a DVD-k menüjének hangja.
  • Van immár VXP-demó mód is, osztott képernyővel.

  Továbbra is vannak még apróbb problémák, de látva a fejlesztés ütemét, heteken belül bizonyosan javítva lesznek ezek is. A főbb hiányosságok:

  • HD-s hang mellett bármely OSD kijelzésre akadozhat a hang továbküldés esetén.
  • A DLNA Media Renderer kliens még nem működik.
  • Teljes Blu-ray lejátszásnál az infó sávban minden HD-s hangsáv 7.1-esnek van jelölve.
  • Nincs még kész az Android oprendszer.
  • TIF képeket videónak hisz a lejátszó.
  • Nem lehet elmenteni a VXP bekapcsolt állapotát mint alaphelyzetet, minden filmnél külön aktiválni kell.
  • Nálunk az időjárás widget nem működik, és manuálisan sem adható meg a város.
  • Sztereó AAC és FLAC fájloknál előfordul, hogy az erősítő 7.1 csatornát érzékel HDMI-n.


Megérkezett a Solo 4K
2016. április 13.

  Ma déleben megérkezett az országba az első Solo 4K szállítmány, így 1–2 napon belül bármely hivatalos forgalmazónál átvehető! A jövő hétfőn újabb szállítmány érkezik, amivel reményeink szerint pár hétig bizonyosan biztosítható a folyamatos ellátás a magyar vásárlók számára. Köszönjük az eddigi előrendeléseket, ezek alapján a Solo 4K minden idők legsikeresebben induló Dune HD lejátszója lett!

  A fórumban már használható a saját topikja, de kérjünk, ide csak olyan problémákat írjatok, amelyek vélhetően csak ezzel a modellel kapcsolatosak (pl. VXP, 4K, Andorid), a többi Dune HD lejátszót nem érintik!További részletek a Solo 4K-ról
2016. március 2.

  Ahogy közeledik a Solo 4K érkezése, újabb részletekről és módosításokról érkezett hír. Változik a korábban bejelentett ár, így 349 EUR-ért (19%-os áfával együtt) vihetik haza a legtöbb EU-s országban. Ez jelen állás szerint – köszönhetően a HUF/EUR árfolyamnak és a 27%-os magyar ÁFÁ-nak – kb. 116 ezer forintos hazai árcédulát vetít előre.

  A többi új részlet a Solo 4K-ról azonban már mind jó hír. Eldőlt ugyanis, hogy:

  – nem csak wifi Access Point-ként, de akár routerként is használható lesz (bizonyos korlátokkal),
  – nem csak DVB-T/T2, de digitális kábeltéve, azaz DVB-C adások vételére is képes lesz a belső tuner,
  – az opciósnak ígért Z-Wave adapter alapfelszereltség lesz, gyárilag telepítve az alaplapra.4K-s Dune HD márciustól
2016. január 15.

  Várhatóan 2016 márciusában kerül a boltokba az első Dune HD lejátszó, amely már 4K-s kimenettel rendelkezik. Mivel a Sigma Designs SMP8758 processzorra épül, így nem marad ki az integrált VXPŸ képfeldolgozás sem – végre! A Solo 4K névre keresztelt újdonság a TV-303D utódjának is tekinthető abból a szempontból, hogy ő is 2,5"-es merevlemezt fogad a hátulról elérhető fiókján keresztül. A dupla antenna a 802.11ac szabványú belső wifi-kártyához csatlakozik, így akár 300+ Mbit fölötti sebességű filmek (ha lesznek egyszer ilyenek) is lejátszhatóak vezeték nélküli hálózaton. Bár a 4K-s videókimenetre (HDMI1.4b, tehát max. 30 fps sebességig) szerintünk még évekig nem igazán lesz szükségünk, a Blu-ray ISO-k és mappák (2D és 3D is) lejátszása teljes menüvel együtt különlegessé teszi a Solo 4K-t a jelenleg kapható konkurensek között. Ha pedig a gyártó komolyan gondolja az androidos támogatást is, akkor egy teljes értékű asztali számítógépet kapnak a leendő vásárlók, nem csak egy kiváló kép- és hangminőségű hardveres médialejátszót...

  »további részletek...


Visszatért a Smart D1!
2015. november 24.

  Az idei karácsonyi szezonra visszatért minden idők legsikeresebb Dune HD lejátszója, a Smart D1!
  A gyártó raktárának mélyén talált néhány kartonból Magyarországra is jutott, így megint kapható újonnan, 2 év garanciával, ráadásul most ajándék – 9 ezer forint értékű – Dune HD Air wifi-adapterrel csomagolva a Smart D1.

  A 2010 elején bemutatott Smart család lejátszói még Blu-ray licenc alatt készültek, azaz a BD ISO fájlokat és mappákat pont úgy játszák le, mint az asztali BD-lejátszók az optikai lemezeket: menüvel együtt. Viszont még nem érintette őket a 2012 márciusától kötelező CINAVIA másolásvédelem, azaz gond nélkül lejátszanak olyan film- és zenefájlokat is, amelyek védett Blu-ray lemezről lettek rippelve. Ráadásul hibátlanul továbbítja a HD-s hangsávokat is (DTS-HD, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Atmos) a Smart D1 HDMI 1.3-as kimenetén a házimozi-erősítőre , így akinek nincs szüksége BD 3D és 4K-s videókimenetre, azok számára a mai napig tökéletes lejátszó lehet a kép- és hangminőségéről egyaránt híres, VFD-kijelzőjén keresztül TV nélküli zenehallgatásra is jól használható Dune HD Smart D1. Ha erősítő nélkül, közvetlenül TV-re kötjük a D1-et, akkor a DTS és Dolby dekódolási képességének köszönhetően analóg kimenetén is megjelenik minden hangsáv. A Smart D1 + Air csomag ajánlott ára bruttó 74 900 Ft, a héten már kapható lesz forgalmazóinknál!
  Copyright © Dune-HD.hu. Minden jog fenntartva! :: NEON Multimedia Kft. :: Adatkezelési tájékoztató :: RSS
address catalog .