HD Pro Vision 4K lejátszás megszakadása

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: HD Pro Vision 4K lejátszás megszakadása

HozzászólásSzerző: bodilaszlo » 2025.08.07. 10:58

Úgy tűnik, hogy ugyan lassan, de elért hozzám a mondandód! Pillanatnyilag nem villog. Köszönöm! Üdv!
bodilaszlo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.08.07. 08:33

bodilaszlo írta:... Most ránézek az automatikus felbontásra, bár nem tudom, hogy mi legyen helyette...

Természetesen az, hogy nem engedélyezed, nincs is más lehetőség; engedélyezve vagy letiltva. Természetesen letiltjuk, hogy a lejátszó skálázza fel az összes kisebb felbontást arra, amire a kimenet van állítva (tehát a maximumra, amit a TV tud). Vagy a lejátszó, vagy a TV úgyis felskálázza a TV paneljének felbontására, és jó eséllyel a lejátszó csinálja ezt a műveletet jobban. De kipróbálhatod mondjuk egy DVD lejátszásával, mikor néz ki jobban a TV-den. Az automatikus képfrekvencia-váltás váltás természetesen az engedélyezve legyen (minden frekvenciára, dupla képfrekvencia preferált)!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bodilaszlo » 2025.08.06. 09:59

Több lemezzel (4 különböző) is megszakadt a lejátszás. USB kábelt cseréltem 3-asra, így a dokkoló kimenet, a kábel és a DUNE bemenet is USB3 as. A tegnapi napon egyik lemezről sem volt megszakadás. Jelenleg Hurráááá! Remélem így is marad, mert a korábbi kábellel eddig nem volt probléma. Most ránézek az automatikus felbontásra, bár nem tudom, hogy mi legyen helyette. Majd próbálkozom, mint a kiskutya, mert azt nem értem, hogy miről van szó, de ez talán nem is az én korosztályom tudása. Kyle, ha Pakson jársz, vendégem vagy legalább egy italra! Köszönöm a segítséget!
bodilaszlo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.08.05. 10:35

bodilaszlo írta:firmware:250692_1149_r22, videokimenet auto volt, most1080p 23,976 Hz, valamennyi képfrekvencia, automatikus felbontás...

Az automatikus felbontást gyorsan kapcsold ki!
Az USB-nél valami gondnak kell lennie, ha megszakad a lejátszós több lemezzel is. Pl. USB-kábel gond. Ha csak egy lemezzel történik, akkor lehet fájlrendszer sérülés is az oka, egy lemezkarbantartó programmal megnézném számítógépen. Másik lemezzel vagy pendrive-val kipróbálva többet tudnánk biztosan.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bodilaszlo » 2025.08.04. 17:20

firmware:250692_1149_r22, videokimenet auto volt, most1080p 23,976 Hz, valamennyi képfrekvencia, automatikus felbontás. Bemneti adathordozó: dokkolóban (van külön betápja) különböző winchester, ritkán pendrive. Az induláskori villogás kevésbé zavar, a lejátszás megszakadása anál inkább. A HDMI kábel jó minöségű, már nincs meg a doboza. A pendrive-ról megszakad-e a lejátszás még nem tudom, ellenőrzöm. Köszönöm a további segítséget!
bodilaszlo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.08.01. 17:31

bodilaszlo írta:...Különböző USB csatlakozókon keresztül, különböző adatforrásokról, ujraindítás, teljes kikapcsolás után a helyzet ugyan az...

– Mi az aktuális firmware száma?
– Milyen videókimenet van beállítva (ugye nem automatikusan hagytad)?
– Milyen HDMI-kábelt használsz?
– Gyári állapot visszaállítását már próbáltad (próbáld, ha még nem)?
– Az automatikus képfrekvencia-váltást ha kikapcsolod, akkor mi változik?
Bootolás közben normális, hogy nincs többször HDMI-jel a kimeneten. A Dune logó után pl. változhat a felbontás. Ha valamiért automatikus módban hagytad a videókimenetet, akkor normális, hogy a felbontás is változik, amint lekommunikálta a TV-vel, hogy az miket támogat. Ne használd az automatikus kimenetet, ez csak arra van, amikor első alkalommal ismeretlen TV-n is működnie kell!
Ha pl. a SmartTube (vágy más Android alkalmazás) lejátszása elején többször elmegy a kép, miközben az automatikus képfrekvencia-váltás engedélyezve van, akkor az is normális, akkor vált frekvenciát az app, egyik jobban, másik kevésbé jól, harmadik sehogy nem tudja ezt. Ha a Dune saját lejátszóalkalmazásával nézel filmet, akkor 1-szer törvényszerűen megszakad a HDMI-jel, ha frekvenciát kell váltania induláskor, mert a film és a menü nem azonost használ (és be van kapcsolva az automatikus képfrekvencia-váltás.
A „megnyitás fájlböngészően az USB-s eszköz csatlakoztatásakor felmerülő kérdés, ezek szerint az USB-s tárhely lecsatlakozott, majd újra észlelte a lejátszó. Azt gyanítom, ez nem egy pendrive esetén történik, hanem olyan külső meghajtónál, ami az USB-portról venné fel a tápot, de nem elég neki, amit kap. Gyanítom, hálózaton keresztüli, vagy pendrive-ról történő lejátszáskor nincs ilyen problémád.
Kyle
Adminisztrátor

HD Pro Vision 4K lejátszás megszakadása

HozzászólásSzerző: bodilaszlo » 2025.08.01. 15:57

A készülék 2025 februárban lett vásárolva. Bármilyen forrásból jövő kép, film, zene, TV internetről, indításakor több (2-3) újramegjelenítés (villogás, különböző felbontásokon) történik. Filmek (képek, pl félkép jelenik csak meg) esetében, változó időtartam után megszakad a lejátszás és többször (2-3) megjelenik a "megnyitás fájlböngészőben... üzenet. A forráa direktori ezek bezárása után elérhető, a lejátszás folytatható, de változó idötartam után a folyamat ismétlödik. Különböző USB csatlakozókon keresztül, különböző adatforrásokról, ujraindítás, teljes kikapcsolás után a helyzet ugyan az. A készülék nem meleg. Az indításkori villogás a vásárlástól így van, a lejátszás megszakadása csak néhány hete. Köszönöm a segítséget!
bodilaszlo

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása