Hálózatból, lejátszási probléma!

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Hálózatból, lejátszási probléma!

HozzászólásSzerző: Halacska » 2019.04.04. 10:03

A jumbo kikapcsolva, vezetékek kicserélve, portokat is variáltam, / routert nem hagytam ki mert nem tudom hogy kell azzal az ip cimes megoldással összeszinkronizálni/ tehát még mindig akadozik a lejátszás, élvezhetetlen!
Halacska

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.04.03. 11:33

Halacska írta:Hol tudom bekapcsolni!?

Kikapcsolni kellene a jumbo frame-et, azaz 1500-ra állítani a csomagméretet. Én nem tudhatom, hogy a Te géped hálózati kártyáján mit és hogyan lehet állítani (még csak a Windows-t sem használom). De ezt tudom, hogy a régi médialejátszókon csak 1500-as csomagméret esetén volt normális a lejátszás, afölött akadozott. Lehet, hogy a korábbi routeredbe épített switch nem támogatta a jumbo frame-et, azért azzal nem volt gond.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Halacska » 2019.04.03. 11:00

Haza megyek és kipróbálom!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Halacska 2019.04.03. 11:35-kor.
Halacska

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.04.03. 10:44

Halacska írta:...Jumbo Packet 4088 ill. 9014 Bytes beállítási lehetőséget találtam . Hova állítsam?

Azaz, ott 1500-nak kellene lennie, az az alapérték, avagy Jumbo Frame kikapcsolva.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Halacska » 2019.04.03. 10:06

Kép

A hálókártyán Speed duplex van beállítva 1G-re

Jumbo Packet 4088 ill. 9014 Bytes beállítási lehetőséget találtam . Hova állítsam?
Halacska

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.04.03. 09:39

Halacska írta:...Ha tudnám hogy küldhetek képet...

Képet úgy tudsz küldeni, hogy feltöltöd valahová, és a linkjét illesztheted be a posztodba. De nem kell kép, ha azt mondod, hogy biztos vagy benne, hogy SMB-n játszol le, akkor elhiszem. Csak azt írtad, hogy wifin tudtoddal csak UPnP-n lehet, ezért elbizonytalanítottál, hogy biztos úgy van-e, ahogy mondod. Amit ki lehet próbálni még:
– Ugye nincs a számítógéped hálózati kártyáján bekapcsolva a jumbo frame támogatása 1500-nál nagyobb értékkel?
– Cseréld ki a kábelt a lejátszó és a router, valamint a számítógép és a router között is (akkor is, ha a másik routerrel nem volt ilyen gondod)!
– A router másik portjára kösd a gépedet, majd ha nem segít, akkor a lejátszót is! Olyan ethernet-portra, amit eddig nem ezek az eszközök használtak!
– Egy teszt erejéig hagyd ki a routert, és a gépeden és a Dune-ön is fix IP-címet beállítva közvetlenül kösd össze őket!
– Legalább kölcsön kérj egy switch-et, és a számítógép és a lejátszó is abba csatlakozzon, az meg a routerhez!
– Mekkora sebességet (Mbyte/sec) ír ki az olvasási teszt a Dune-ön egy nagyobb fájl esetén, ami a számítógépen van?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Halacska » 2019.04.03. 09:24

Biztos, SMB -n játszok le. Különben nem tudnék iso-t lejátszani. De ne haragudj, a probléma tehát az, hogy a vezetékes kapcsolatban az új routerrel akadozik a lejátszás és a Tp linkes segítő hosszas telefonálás és freamware próbálkozás után hozzátok irányított!!! / én csak azért írtam, hogy az LG tv lejátszója vezetékes és wifis kapcsolatban is ki lett próbálva, hogy kitudjátok zárni a vezetékes hibát /
Ha tudnám hogy küldhetek képet akkor elküldeném a képernyőről lefényképezett SMB beállításokat. Kérek egy email címet!!!
Halacska

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.04.03. 08:49

Halacska írta:SMB 1.0 be van állítva a win 10-en /igy működött a régi 300-as TP linkkel/

Akkor azt valószínűsíteném, hogy DLNA-n játszol le, nem SMB-n.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Halacska » 2019.04.03. 06:38

SMB 1.0 be van állítva a win 10-en /igy működött a régi 300-as TP linkkel/
Halacska

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.04.02. 20:36

Halacska írta:...Ha jól tudom ha wifi -vel kapcsolódtam,akkor ilyen kapcsolatnál Upnp a hálózat?!?! de én az SMB -t szeretem így az iso lejátható, meg minden!!!

A wifinek vagy az ethernetnek nincs köze a hálózati protokolllhoz. A Dune-ön a Hálózat alatt látod, hogy SMB megosztáshoz csatlakozol vagy DLNA/UPnP szerverhez, nem keverhető össze, már csak azért sem, mert SMB-hz jelszó kell. De én is kétlem, hogy SMB-n kapcsolódsz Win10-hez, mert ahhoz előbb vissza kell kapcsolni a Windows-ban az SMB protokollt az 1.0 verzióra, alapból SMB3 van beállítva. Ha DLNA-n játszol le, akkor PC-n futó DLNA-szerver (pl. a Windows Media Center) által kínált tartalmat látod,és nem csodálkozom, ha akadozik, mert nem elég gyors a szerverprogram. ITT leírtuk, hogyan lehet Win10 alatt SMB1.0-át használni, mert a régi Dune-ök csak azt támogatják.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: BD Prime 3.0 specifikus kérdések