Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.12.29. 15:43

Kyle írta: A Byte-ot nagy B-vel írjuk.

Szerintem csak akkor, ha egy betűvel rövidítjük. A byte pont olyan helyes nyelvtanilag, mint a Byte és ugyanazt a fogalmat jelöli mindkét megnevezés. Speciel én többnyire inkább kiírom Megabyte-nak, hogy véletlenül se értse félre senki és ne keverje a bittel! Ennek ellenére mégis sikerült félreértened, nyilván a szövegkörnyezet miatt de ez most már totál mindegy.
Esetleg nem lehet elérni máshogy a syno Video Stationjét a Dunéről, vagy ezt inkább a syno fórumon kérdezzem? Nekem ez a Zappiti nem tetszik, ha csak angolul tud dolgozni (ezt Te írod máshol), a Video Station szépen meglelt mindent magyarul.
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.29. 14:48

zygy írta:Valamit nagyon félreérthetően fogalmazhattam...

Valóban. A Mb jelentése megabit. A Byte-ot nagy B-vel írjuk. Tehát 40 MB/másodperce a Dune által kiírt olvasási sebesség. Az ugye 320 Mbit/sec.
Az okostévéd elég buta, így csak DLNA-n képes lejátszani. Gondolom így fontos, hogy ott a legújabb, legjobban működő kliens fusson. A Dune-ön meg évek óta nem nyúlnak a DLNA-hoz, mivel ez képes SMB-n és NFS-en is lejátszani, így nem igen van, aki ennek ellenére DLNA-n akarna mozizni egy ilyen lejátszóval – gondolják.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.12.29. 14:15

Kyle írta:... Ha csak 30–40 Mbites filmeket tudsz lejátszani, akkor hálózati hibád van, 120 Mbit is simán megy a 303D-n, hiszen a 3D-hez akár ez is kellhet.

Valamit nagyon félreérthetően fogalmazhattam, újra:
Néhány hozzászólással -valaki- korábban arról írt, hogy nála a sebesség 50Mb. Az én sebességem meg a Dune tesztje szerint 40MB, azaz 40*8= 320Mb, ami pont hatszor akkora, mint az övé, amivel pont azt akartam volna mondani, hogy hálózati hibám vélhetőleg nincs!
A kérdésem az lett volna éppen, hogy vajon miért nem látja a Dune, (a becsült listanagyság olyan 5-10ezres lehet, tehát tényleg nem pici) amikor a sharp tv jóval primitívebb lejátszója simán megjeleníti? Ezért gondoltam, hogy talán valami Dune beállítás lehet. De ha azt mondod felejtsem el, akkor sem fogok a kardomba dőlni. Erről a Zappitiről máshol írod, hogy " Mivel nem keres magyar adatokat, ezért a magyar címekkel nem fog boldogulni a Zappiti. Angolul nevezd el őket!" és ha jól értettem még fizetni is kell érte. Nekem jobbnak tűnik a syno video stationje, ami szépen, magyarul összekeresgélt mindent az én magyar címeim alapján.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zygy 2014.12.29. 14:53-kor.
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.12.29. 13:01

zygy írta:jelenség: Dune base 3D > böngésző > UPnP > syno DiskStation > Video Station > film > Szereolő szerint > click; rövid homokórázás után közli, hogy a "mappa" üres...

Szerintem semmi értelme DLNA-n keresztül próbálkozni így. Hiába látnád szereplő szerint a filmeket (nem tudom, miért nem látja a Dune, ha más eszköz igen, talán limitált a lista hossza a DLNA-kliensében), a formátum miatt DLNA-n nem működne pl. az ISO, de külső felirattal is gond lenne. Használd a Zappitit, ha szükséged van valódi jukeboxra, ahol pl. szereplők szerint is kereshetsz. Ha csak 30–40 Mbites filmeket tudsz lejátszani, akkor hálózati hibád van, 120 Mbit is simán megy a 303D-n, hiszen a 3D-hez akár ez is kellhet.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.12.29. 12:22

jelenség: Dune base 3D > böngésző > UPnP > syno DiskStation > Video Station > film > Szereolő szerint > click; rövid homokórázás után közli, hogy a "mappa" üres. Míg pld. a "Rendező szerint"-i és más -jóval rövidebb- leválogatás már működik.
Ugyanez egy laptopon, vagy a telefonon win alatt működik, sőt még a Sharp Tv is hozza és nem működik a dune 301-en ill. 303D-én sem.
Nem mondom, hogy a Dune felől ez egy gyakran használt módja volna a keresésnek, de néha használnám. Lehet, hogy valamit rosszul állítok be a Dunéken? vagy...?
(A Nas általános elérése bemappelt NFS-en történik, ami jól működik, sőt össze is zavart a néhány hozzászólással korábbi bejegyzés, miszerint a Dune 50-60 Megabittel olvas. Ez a sebesség nálam 30-40 Megabyte!)
zygy

HozzászólásSzerző: gageszka » 2014.11.06. 17:29

Újjabb fejlemények:
Vissza kötöttem a régi Thome Cisco router modemem, s azon keresztül néztem meg az NFS-t.
Három filmet néztem végig NFS kapcsolattal, hibátlanul lementek.

A tettes tehát az új TP Link TL-WDR4900 routerem. Régebbi és új firmware-val is gond volt NFS terén.
Ugyan lecserélni nem fogom az új routert, de legaláb biztosra tudom, hogy nem a Lejátszóval van a baj.
Így hát marad a jó öreg SMB.
gageszka

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.11.04. 15:13

A Dune-ön az SMB sem lassabb, mint az NFS, illetve azon is lejátszható minden. Ha van ilyen a lejátszóban, hogy tesztverziós gigait, azt kapcsold ki. Ha tudsz kölcsönkérni egy switch-et, akkor érdemes lenne megnézni úgy, hogy a lejátszó és a Synology a switch-be csatlakoznak, nem a routerben lévőbe.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gageszka » 2014.11.04. 13:29

Próbáltam a tcp-t és udp-t cserélgetni, semmi változás.
Kábeleket megnéztem.
Gyári állapot is volt már, több féle fw-vel.

Volt egy fw frissítés a routerben is, hogy hátha az volt a ludas, de semmi változás
Egy Dune hd Base 3D volt a prime 3.0 előtt, ugyan azokkal a beállításokkal. A Base 3D ment, de a Prime 3.0 nem megy.
Egyébként hibás nfs beállítás esetén, amikor csatlakoznék képes megállni a lejászó a korábban leírtak szerint.

SMB viszont működik, legalábbis eddig nem volt akadás, viszont kicsit lassabb az elérés...
Bluray video sem akadt eddig, nem mintha akadt volna, de gondoltam hátha megemlítem, ugyani elég nagy bitrátával dolgozik amit éppen éztem átlag 40mbits
gageszka

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.11.02. 23:17

Mivel semmi gond NFS-en se a lejátszással, így valami hálózati vagy beállítási hibád lehet. Amit megnéznék:
– Nincs-e bekapcsolva a NAS-on a jumbo frame?
– Váltanám az NFS protokollt a lejátszón, ha eddig TCP volt, akkor most UDP-vel próbálnám és fordítva.
Ha egyik sem segít, akkor egy gyári állapot visszaállítását próbálnék még, illetve kicserélném a hálózati kábeleket, majd a swith-et, vagy a használt portot azon.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gageszka » 2014.11.02. 18:57

Van egy prime 3.0 modellem.

A Synolgy NAS-hoz NFS kapcsolattal csatlakozik a lejátszóm.
Zene és videó lejátszáskor a következőt tapasztaltam.

Lejátszáskor tetszőleges időpontban megáll a lejátszás zenénél a lejátszó nem reagál, és nincs hang.
Videó lejátszásnál pedig a videó képe megáll (ha a felirat is ha be van kapcsolva akkor a is), hang megy tovább egy ideig majd az is megáll, a lejátszó nem reagál vagy pedig a videó és a hang egszerre áll meg.

A jelenségnél a távkapcs power gomb hosszan nyomására reagál, ki kapcsolja lejátszót.
Hang és videó kimerevedés után (maximum egy perc) megy tovább... mintha misem történ volna.

Próbáltam régebbi fw-vel, gyári beállításokkal, de semmi.

Ötlete valakinek?
gageszka

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról