Úgy néz ki, hogy ennél sokkal "gyilkosabb" a helyzet. Szóban forog 5 db merevlemez (3 külső, és kettő a pc-ben) amelyből van egy, amelyiken megfordultak a "rossz" fájlok...
Franc... az egyik filmet megnéztem PotPlayer-el, pc-n. Ott is előjöttek a színes foltok. Tudsz ajánlani olyan progit, amivel le lehet tesztelni egy iso-fájlt, mielőtt szétkapom a házat?
Közvetlenül van összedugva a tévével. Olvasási tesztet csináltam, nem tudom ott mit kell nézni? kb. 25 MB/s sebességet ír ki. Mondjuk egy idő után leállítottam, csak belenéztem. Az a nagyon furcsa, hogy egy ideig szépen megy a film (végig jó), majd egyszer csak újra elindítom, és már a menü is hibásan jelenik meg. Általában sikerül megoldanom a problémákat, de ez most kifogott rajtam. Köszönöm a türelmedet!
Zsolt69 írta:Sajnos a régi FW-el is csinálja, most megakadtam, fogalmam sincs mi lehet a gond.
„Színes foltok HDMI-problémára utalhatnak, amikor a kábelt érdemes kicserélni.” Ha ez kevés, akkor ki kellene szűrni, melyik két eszköz között van gond. Ha eddig erősítőn keresztül ment a kép a TV-re, akkor összedugnám közvetlenül a lejátszót a TV-vel. De ha csinálnál egy videót a képproblémáról, máris megmondanám, hogy ez HDMI-gond vagy a fájlt lassan olvassa. Olvasási tesztet mér csináltál a problémás forráson lévő akadozó fájllal (POP UP MENU gomb, majd info, majd olvasási teszt)?
Köszönöm a tippeket, az utolsó (nem béta) FW-el eddig jó, nem akad, nem foltosodik. Egyedül az zavar, hogy a menü lejátszás korlátos lett: 06.30-ig. Kábelt cseréltem, ugyanaz a helyzet. Rendszervisszaállítást minden szoftverfrissítés után csinálok.
Színes foltok HDMI-problémára utalhatnak, amikor a kábelt érdemes kicserélni. De tedd fel a legutóbbi hivatalos firmware-t, ha azzal semmi gond, csak a bétával, akkor írd meg nekünk, mert természetesen egy béta verzióban lehetnek furcsaságok! Egyébként frissítés után sosem árt egy gyári állapot visszaállítása.
Valami csak összeakad valamivel. Alig állítottam valamin (felirat beállítása), és megint elkezdte a szaggatást, és a színes foltokat, de már a kisebb fájloknál is. Legfrissebb béta szoftver. Most teljes FR segített, utána jó lett.
Köszönöm. Ismerkedésem első pár órája a készülékkel, nehezen indult. Lázasan másolgattam hatalmas fájlokat többféle merevlemezre. Végül is megoldódott, egyre jobban tetszik, jó készülék. Átlátható menü, sok funkció, gyors, halk ( ), és eddig nem találtam olyan formátumot amit ne vitt volna. Jó vétel.