Nincs gigabites hálózati kapcsolat

Olyan problémák helye, amelyek a hardver vagy a szoftver miatt nem minden Dune HD lejátszót, csak – feltehetően – a Solo 4K-t érintik

Re: Nincs gigabites hálózati kapcsolat

HozzászólásSzerző: kalimera » 2016.04.20. 10:14

A 6-10 Mbyte/s lehet mérési hiba is (először az átmeneti tárolóba ír). Nagyobb (pl. 5 GByte) fájl másolási ideje és sebessége számít. A Solo egyik előnye pont az lett volna, hogy a méreteiből adódóan bárhová egyszerűen áthelyezhető, szükség esetén hálózati kapcsolat (NAS, Samba, NFS) és külső egység nélkül is működhetne, de ehhez a belső tárolóra tudni kellene ésszerű idő alatt (gigabitesen) írni.
kalimera

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.04.20. 08:43

Nem értem ezt a következtetést. Neked 10 MB-tal sikerült írni rá, másnak meg csak 6-tal. Más 26 MB-tal olvassa hálózaton, Te meg csak 6 MB-tal. Tehát jól látszik, hogy egészen más eredményeket kaptatok, nem lehet azt látni, hogyan működik a lejátszó, csak azt, hogy hálózattól függően egészen máshogy. Tekintve, hogy a korábbi, lassabb Sigma chip is képes 25-45 MB/sec közötti hálózati sebességre, így bizonyosan ez az újabb sem lassabb ezen a téren.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2016.04.20. 01:33

Kipróbáltam én is; Sajna nekem is csak egy SSDém volt itthon, amit betettem a Soloba és leformáztam vele ext3ra. Hálón próbáltam írni rá: cca 10MB/s. Visszafelé másolás (solo olvasás) 6MB/s (!?).
Olvasási teszt a belső SSDről 75MB/s. Ugyanennek a filmnek a NASról való olvasási tesztje 30MB/s.
Azaz a kapcsolat Gigabitesnek tűnik, csak a hálón való másolás gyenge, amin az ext3 sem segít, vagy valamit rosszul állítunk be (?)
Vagyis egyenlőre úgy tűnik nem a fileműveletek lesz ennek a típusnak sem az erőssége. Mondjuk ettől én speciel nem fogok a kardomba dőlni, hiszen nem is szántam NASfunkciót ennek a lejátszónak.
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.04.19. 09:47

kalimera írta:...A Solo 4K-ba tett SSD-re másol lassan (6 Mbyte/s) bármelyik gépről és tetszőleges háttértárolóról.

Erre mondja a gyártó, hogy náluk nem ilyen lassú, hanem 17 MB/s ez az írási sebesség.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kalimera » 2016.04.18. 22:09

Gigabites írásnál a Winchester és az SSD sebessége azonos (kb. 75 Mbyte/s, amit a háló tud).

Ha egy gépben belül írok, az SSD legalább 2x gyorsabb (kb. 160 vs. 80 Mbyte/s, amit az egység tud).

A Solo 4K-ba tett SSD-re másol lassan (6 Mbyte/s) bármelyik gépről és tetszőleges háttértárolóról.

SMB kapcsolattal már több SSD-t is elérek az állandóan működő PC-ről, és ezzel megkerültem a problémát (az NFS egy gépen csak egy háttértár valamelyik könyvtárának megosztását tette lehetővé), nem lesz a Solo 4K-ban SSD csak akkor, ha majd ésszerű idő (most három film - 100 GByte - kb. öt óra lenne) alatt lehet másolni rá.
kalimera

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.04.18. 21:41

kalimera írta:A gigabites hálózati kártyánál 26 MByte/s az olvasás és 6 MByte/s az írás (Dune HD Solo 4K)....

Azt mondja a Dune, hogy náluk sima HDD-vel (nem SSD-vel) az olvasás szintén 26 MB/s, de az írás is 17 MB/sec, nem 6, ahogy írod. Meg kellene nézned másik lemezzel vagy másik gépről a hálózaton. De kipróbálom én is holnap.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.04.17. 23:00

Mert lassan ír NTFS-t a Dune linux rendszere (is). De majd gyorsul. Vagy nem, ki tudja.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kalimera » 2016.04.16. 10:43

Egy kérdés továbbra is nyitva maradt:

A megabites hálózati kártyánál 10 MByte/s az olvasás és 6 MByte/s az írás (Dune HD Max).
A gigabites hálózati kártyánál 26 MByte/s az olvasás és 6 MByte/s az írás (Dune HD Solo 4K).

Mindkét esetben a készülék maga végezte a hálózatos olvasást, az írás Windows 10-ről történt, és ugyanazt az SSD-t használtam írásra NTFS fájlrendszerrel.

Rendben van, hogy a fájlrendszer és az operációs rendszer is számít, ami itt mindkét esetben azonos, mégis óriási a lassulási különbség.
Ugyanolyan körülmények között a gigabites rendszer olvasásnál 2,6-szer írásnál pedig gyakorlatilag nem mérhetően gyorsabb.
A megabites hálózatnál reális sebesség van.
Miért?
kalimera

HozzászólásSzerző: kalimera » 2016.04.15. 14:09

Hálózatos lejátszásnál a 26 MB/s biztosan elég lesz.
Ezzel azt is megértettem, hogy miért előnyösebb a NAS.
A terv az volt, hogy a Solo is kap egy 500 GB-os SSD-t.
A másolási nehézségek miatt ez elmarad.
Egyébként is rendesen melegszik önmagában is, kár beletenni további fűtőelemet.

Amíg nem volt hálózati könyvtáram csak annyit láttam, hogy nagyon lassan írható a belső SSD, és ebből vontam le a hibás következtetést.

A téma neve ez lehetne:

NTFS fájlrendszerrel és Windows-os környezetben nem használható ki (főleg írásnál) a gigabites kapcsolat előnye.
kalimera

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.04.15. 13:41

kalimera írta:...26 MB/s Dune HD Solo 4K...

OK, tehát akkor ugye kiderült, hogy nem 10/100-as az a kapcsolat, amin 26 MB átmegy másodpercenként? Hiába írod, hogy egy számítógéped 75 MB/s-mal másol (az enyém a NAS-ról 110 MB/s-mal olvas), a Solo 4K nem egy több GHz-es PC. A lejátszóhoz csatlakoztatott lemez fájlrendszere is befolyásolja a sebességet, NTFS-t a linux rendszer jóval lassabban kezel (főleg írásnál), mint pl, az EXT3-at.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Solo 4k specifikus kérdések