Felirat

Olyan problémák helye, amelyek a hardver vagy a szoftver miatt nem minden Dune HD lejátszót, csak – feltehetően – a Solo 4K-t érintik

Re: Felirat

HozzászólásSzerző: petikoma » 2016.04.19. 17:03

Kyle írta:Ezt én egyetlen Blu-ray filmmel sem tudom reprodukálni, mindenhol olyan a PGS felirat, amilyennek lennie kell. 2D vagy 3D, ahol Te rossznak látod?

Bármelyik 2D-s Blu-ray film jó lesz tesztelésre. Elindítod Full menu módban, megnézed milyen a felirat. Majd ugyanazt a filmet elindítod Lite módban, és szintén megnézed milyen a felirat. A második esetben a betűk ferde vagy kerekített élei sokkal szebbek lesznek. Készítettem két telefonos képet, hátha úgy egyértelműbb. Full menu mód vs Lite mód
petikoma

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.04.19. 15:47

petikoma írta:Full menu módban a betűk élei recések (mintha DVD feliratot néznék)...

Ezt én egyetlen Blu-ray filmmel sem tudom reprodukálni, mindenhol olyan a PGS felirat, amilyennek lennie kell. 2D vagy 3D, ahol Te rossznak látod?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: petikoma » 2016.04.19. 13:42

Kyle írta:
petikoma írta:...Én viszont pont fordítva tapasztaltam (BD Lite jó, Full menu recés).

Megnéztem ezt a kérdést. Én csak azt látom, hogy a szöveges külső feliratból vág le a betűk jobb oldalán. De amikor menüvel játszol le egy filmet, akkor nem használ szöveges külső feliratokat, csak a belső PGS-formátumúakat, és azoknak semmi baja nálam. Szöveges felirat a BD ISO fájl mellé téve indítható Lite módban, ekkor pár pixelt levág valóban a betűkből.

Igen, PGS feliratokról van szó. Elnézést, ha nem volt egyértelmű. Full menu módban a betűk élei recések (mintha DVD feliratot néznék), Lite módban szép simák. Ez független az SRT felirat hibájától.

Egy mai AVS fórumhozzászólás szerint a Dune tud a hibáról.
petikoma

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.04.19. 11:46

petikoma írta:...Én viszont pont fordítva tapasztaltam (BD Lite jó, Full menu recés).

Megnéztem ezt a kérdést. Én csak azt látom, hogy a szöveges külső feliratból vág le a betűk jobb oldalán. De amikor menüvel játszol le egy filmet, akkor nem használ szöveges külső feliratokat, csak a belső PGS-formátumúakat, és azoknak semmi baja nálam. Szöveges felirat a BD ISO fájl mellé téve indítható Lite módban, ekkor pár pixelt levág valóban a betűkből.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.04.19. 11:44

wrzlogin írta:...Sajnos igazad van. Csak BD-lite módban működik az állítás. Teljes menüvel lejatszásnál nem.

Természetesen, olyankor a standard BD-motor működik, amit szerintem nem a Dune írt, hanem a Sigma adja chiphez.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: petikoma » 2016.04.19. 08:49

A hibalistában ez szerepel:
– A BD grafikus feliratok BD Lite lejátszáskor kis felbontásban jelennek meg. Full menu mellett nincs ilyen gond. Dolgoznak a megoldáson.

Én viszont pont fordítva tapasztaltam (BD Lite jó, Full menu recés).
petikoma

HozzászólásSzerző: wrzlogin » 2016.04.19. 06:34

Kyle írta:
wrzlogin írta:Most már tökéletesen lehet minden formátumban állítani a pozíciót, méretet és színt is...

Szerintem a Blu-ray-ek grafikus PGS feliratait nem tudod állítani (színezni biztos nem) ezentúl sem.

Sajnos igazad van. Csak BD-lite módban működik az állítás. Teljes menüvel lejatszásnál nem.
wrzlogin

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.04.18. 21:44

petikoma írta:...Akkor lenne egy másik észrevételem is: FullBD módban a feliratok ferde, kerek élei csúnyán recések. Ugyanazt az ISO-t LiteBD módban indítva a feliratok élei szép simák.

Már tudnak róla, lásd ITT!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: petikoma » 2016.04.18. 12:37

Kyle írta:
petikoma írta:...Amúgy hibajelentére van valami hivatalos oldal vagy fórum?

Épp ott vagy most is. Ez nem egy közösségi oldal, hanem a hazai forgalmazó terméktámogatási oldala és a hazai Dune HD márkaoldal.

Szuper! Akkor lenne egy másik észrevételem is: FullBD módban a feliratok ferde, kerek élei csúnyán recések. Ugyanazt az ISO-t LiteBD módban indítva a feliratok élei szép simák.
petikoma

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.04.17. 23:01

petikoma írta:...Amúgy hibajelentére van valami hivatalos oldal vagy fórum?

Épp ott vagy most is. Ez nem egy közösségi oldal, hanem a hazai forgalmazó terméktámogatási oldala és a hazai Dune HD márkaoldal.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Solo 4k specifikus kérdések