FW frissítés recovery

Olyan problémák helye, amelyek a hardver vagy a szoftver miatt nem minden Dune HD lejátszót, csak – feltehetően – a Solo 4K-t érintik

Re: FW frissítés recovery

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.06.16. 08:50

szepi0808 írta:Ne haragudj meg...

Ne haragszom meg. Azért, mert minden Dune firmware abban a topikban van. Nem tegnap óta, hanem 6 éve. Nem ömlesztve, hanem sorrendben, a megjelenés szerint (vagy ahogy Te rendezed őket, mert beállíthatod máshogy is). Ettől függetlenül minden modellnek van hardverspecifikus topikja természetesen.
Minden problémát külön topikban szeretünk látni. Ha csak a Solo-val függ össze szerinted, akkor ezen alfórumon belül. Ha van már hasonló topik, akkor abban, ha nincs, akkor nyiss neki újat!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.06.14. 12:43

szepi0808 írta:Sajnos a VXP-t mindig be kell kapcsolni filmindítás után és az Atmosnál felírat esetén még akad a hang. :(

De ugye nem lepődtél meg ezeken, hiszen egyik javítása sincs benne az újdonságokba az új béta kapcsán. De dolgoznak rajta. Illetve kérlek ne másolj be kilométer hosszú angol szöveget, mikor mindezeket magyarul leírtuk a firmware-hírben ITT! Valamint ez a FW recovery topikja, keress másikat kérlek a kérdésednek, ha lesz!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.05.30. 12:44

zygy írta:...működik -e bármilyen fw-vel?.

Bármilyen firmware-rel működik, a leírásunk szerint dune_firmware.dff névre nevezve a FAT32-es (legalább is nálunk ilyenről ment) pendrive gyökerébe másolt firmware telepítése. A Dune logó és a Loading... képernyő megjelenése után kezdődik a frissítés. Amíg tart, addig az előlapi LED piros-kék színben villog. Ha kész (már csak kéken világít), kikapcsolható, és ki kell venni a pendrive-ot, hogy a következő indításkor ne akarja megint telepíteni.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2016.05.27. 17:22

Nagyon kösz, ha megnézed!!!!!!!!!!!! Hadd kérjem azt is, hogy így működik -e bármilyen fw-vel?, mert a usermanual azt írja, hogy LEHETŐLEG az errorra futott fwvel kisérletezzünk.
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.05.27. 17:16

zygy írta:...vakon nehéz követni, mi történik.

Vakon is mennie kell, megnézem én is.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2016.05.27. 16:53

Már próbáltam is volna újra megkísérelni az FWupdatet, de kiderült, hogy legutoljára, nagy zavaromban -véletlenül- mégis az új 160521_0236-ot tettem fel, így inkább hagyom békében. :) Majd a következő frissítésnél kiderül.
" Az előlapi kijelzőn a „RECOVER”, „...." ezt találtam meg én is és első ijedtségemben ki is próbáltam a pendriven a régi fwvel. Mivel nincs kijelző, így vakon nehéz megállapítani, hogy egyáltalán történik-e valami.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zygy 2016.05.27. 17:17-kor.
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.05.27. 16:45

zygy írta:Ha nem bootol a kütyü, elég nehéz eljutni a menüig...

Úgy értettem, hogy ha hibás, nem megfelelően működik a firmware. Ha nem bootol, arról 2012 óta EZ a terméktámogatási cikkünk szól. Tudtommal most is így működik, a pendrive fájlrendszere FAT32 vagy NTFS legyen.
Nem gondolom, hogy a firmware-rel függ össze a problémád. Tedd fel a régit, majd megint az újat, szerintem nem fog megismétlődni. Eddig legalább is sosem volt ilyen, és mivel nem változott semmi a lemezkezelés terén (csak most már többféle fájlrendszert is megért), nem valószínű, hogy ez okozta a gondot, inkább csak valamitől megsérült a fájlrendszered.
Igen, a Dune üres partíciókat nem lát, de átformázható, ha már van fájlrendszer rajta.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2016.05.27. 15:46

Kyle írta:.. Ott a menüben a firmware frissítése....

Ha nem bootol a kütyü, elég nehéz eljutni a menüig :(

Úgy háromszor vettem ki a HDD-t a Duneből, mert az üres formázatlan particiót SE látta. A PCvel le kellett formázni mind a kettőt, akkor már elfogadta rendszermemóriának a kicsit és lehetett a Dunevel újraformázni a nagyot is. Szóval erre nincs standard? és a HDD-ét minden fw frissítésnél újra kell particionálni? vagy ez csak ennek az fwnek a tulajdonsága?
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.05.27. 15:19

zygy írta:...Kérdésem az volna, hogy FW hiba esetén lehet-e valahogy visszatenni a régi fw-ét?...

Hogyne. Ott a menüben a firmware frissítése, online letölti bármelyiket, amit kiválasztasz (most még nincs nagy választék).
Úgy particionálsz, ahogy Neked tetszik. Az üres partíciót tudja a Dune rendszermemóriának használni, a többit meg formázhatod vele akár EXT3-ra, akár NTFS-re emlékeim szerint.
Kyle
Adminisztrátor

FW frissítés recovery

HozzászólásSzerző: zygy » 2016.05.27. 13:03

Ráfrissítettem a Solo 4K – 160521_0236 - béta fwre. Rendesen, hiba nélkül le is futott, viszont az újraindítás nem sikerült. Megvallom nem kicsit riadtam meg és erősen kapkodva pendriveről megpróbáltam visszaállítani a régi fw-ét. Néhány piros villogás a kék leden, DUNE logó a képen és hosszan semmi. Aztán 3-4 kísérletet követően kihúzkodtam mindent a HDMI-n kívül, kivettem a HDD-ét is. Így elindult! Öröm, majd gyorsan neten visszatettem a régi fw-ét. A HDD-ét visszahelyezve így sem indult el!!! Na akkor már sejtettem, hogy a HDD körül van a gond. HDD ki, PC-be betesz, újra particionál két részre, egy 4G, meg a többi, majd formázás exfatra. Dunebe visszahelyez, így már újra normálisan indul. Duneben kispartició felhasznál rendszermemória, nagy partició újraformáz EXT3, vagyis pont úgy, ahogy volt. Most újra minden működik rendesen.

Kérdésem az volna, hogy FW hiba esetén lehet-e valahogy visszatenni a régi fw-ét? A User manual ír valamit, hogy errorba futott frissítésnél tegyük rá lehetőleg az errorbafutott fw-ét egy pendrivere, nevezzük át dune_firmware.dff-re és így indítsuk el a készüléket, a front panelen meg látni fogunk feliratokat. Bár próbáltam ezt a műveletet, de így utólag azt gondolom semmi sem történt, mondjuk front panel nincs, tehát pontosan nem tudom mi történt a háttérben, ha egyáltalán történt valami.

Második kérdésem az volna hogyan kell szabályosan megcsinálni a belülre szánt HDD-én a két particiót, hogy működjön is, meg fwupdatet is lehessen végezni? (Ha egyben hagyom, akkor az egészet felhasználja a DUNE rendszermemóriának, DUNEvel meg nem lehet particionálni, csak formázni.)
zygy

Vissza: Solo 4k specifikus kérdések