Kyle írta:Epyx írta:...Először is olvastad a régebbi levelemet?!
„Először is” (?) olvastam. De ez egy fórum, a válaszomat nem csak Te olvasod, nem csak neked szól, sőt jelen esetben főleg nem neked segít, ahogy látom. Tehát hasznos lehet másnak hasonló problémával mindaz, amit írtam. Abból csak arra reagálj, ami érdekes számodra!Epyx írta:Elég béna készülék 2019-ben, ha egyik USB-ről sem tud meghajtani egy kis kapacitású 2TB-os vinyót direktben, ráadásul nem is volt annyira olcsó.
Ilyeneket én is tudok mondaniPl.:
– Elég béna külső lemez 2019-ben, ami annyit fogyaszt, amennyit a gyártója be sem mer vallani.
– Elég béna dolog 2019-ben egy hálózati lejátszóra több USB-s lemezt dugdosni, mikor sok éve vannak NAS-ok.
– Melyik azonos tudású médialejátszó ad elég áramot a külső lemezeidhez?
De OK, legyen elég béna lejátszó, mert nem ad USB-n elég áramot a Te külső lemezeidhez. Mégis többet tud médialejátszásban, mint bármi más, amit felsoroltál, pedig azok milyen remekül kezelik az USB-s lemez tápellátást. Valóban; belső komoly táppal, aktív hűtéssel, nagyobb készülékházban, stb. De örülök, hogy megoldódott a probléma, és már működik a lejátszás még egy Dune-ön is!
Epyx írta:...Először is olvastad a régebbi levelemet?!
Epyx írta:Elég béna készülék 2019-ben, ha egyik USB-ről sem tud meghajtani egy kis kapacitású 2TB-os vinyót direktben, ráadásul nem is volt annyira olcsó.
Kyle írta:Epyx írta:Már bocs, de egyéb más eszközön amit már írtam előző levelemben, használom a meghajtókat értelemszerűen ahol lehet USB 3.0-as felületen (pölö PC) , gondolod a Dune-n nem oda csatlakoztattam?...
Mindössze segíteni akartam, nekem nem kell tudnom, hogy Te mennyire ismered az USB portok áramellátása közötti különbséget, vagy mennyire figyelsz arra, hogy melyik portba dugod a Pro 4K 3 USB-je közül. Ez egy lehetőség volt a hibára, ezért rá kellett kérdeznem, ez a dolgom. A lejátszás szempontjából egyébként semmi előnye az USB3-nak, feleslegesen gyors a 4K-s filmek adatsebességéhez is.Epyx írta:Pont ez az hogy én is úgy gondolom, hogy a 3.0-ás portnak simán kellene kezelnie a meghajtókat. Szóval számomra is érthetetlen a dolog.
Pont nem mondtam ilyet. Azt mondtam, hogy a 3.0-nak 4,5 Wattot kell tudnia leadni, Neked kell tudnod, hogy mennyit akar a Te külső lemezed. Gratulálok a gyártónak, hogy nem köti ezt az adatot a vevői orrára! De induljunk ki abból, hogy mondjuk EZ a Samsung 2 TB-os SSD max. 4 Wattot igényel. Ebből nekem simán elképzelhető, hogy a Seagate/Maxtor külső háza is felvesz 0,5 Wattnál többet, így, ha a Pro 4K valóban csak az USB3.0 szabvány által megkívánt 0,9 Ampert adja ki (aminek lehet oka pl. a passzív hűtés vagy akár olcsóbb előállítási költség is), akkor lesznek olyan pillanatok, amikor nem kap elég áramot a külső lemezed, 1 portot használva. Az egyszerű megoldás egy Y-kábel, pl. ILYEN vagy akár ILYEN.
Epyx írta:Már bocs, de egyéb más eszközön amit már írtam előző levelemben, használom a meghajtókat értelemszerűen ahol lehet USB 3.0-as felületen (pölö PC) , gondolod a Dune-n nem oda csatlakoztattam?...
Epyx írta:Pont ez az hogy én is úgy gondolom, hogy a 3.0-ás portnak simán kellene kezelnie a meghajtókat. Szóval számomra is érthetetlen a dolog.
Kyle írta:Epyx írta:...A 2,5-colos USB-s meghajtókhoz egyébként 1 kábel kell, nem értem miért nem mennek a Dune-vel...
Biztos, hogy az USB 3-as portra csatlakoztatva próbáltad? Egy USB2-es portnak nem kell tudnia 500 mA-nél nagyobb áramot leadni a szabvány specifikációja szerint. Ez azt jelenti, hogy max. 2,5 Wattos teljesítményt igénylő eszközök működtethetőek bizonyosan minden USB2-es portról. Ettől még készíthet egy gyártó olyan terméket, ami mondjuk 1 vagy 1,5 Ampert is le tud adni, de a szabvány 500 mA-t határoz meg. 2,5 Wattnál bizonyosan többet fogyaszt minden külső házas 2,5"-es HDD a ház elektronikájával együtt. Az USB3-nak már legalább 900 mA-t le kell tudni adnia, egy USB3.1-nek meg 1,5 Ampert is. A Pro 4K-n USB 3.0 is van, tehát 4,5 Wattot igénylő eszközöknek működnie kellene erről a portról. Hogy a Te külső lemezed mennyit fogyaszt hivatalosan, azt a leírásában látnod kell.
Epyx írta:...A 2,5-colos USB-s meghajtókhoz egyébként 1 kábel kell, nem értem miért nem mennek a Dune-vel...
Kyle írta:Epyx írta:...milyen külső meghajtókat támogat a lejátszó...
USB-seket... Ha a külső ház kezeli a 2+ TB-os lemezeket, akkor a Dune is. azt gondolom, vagy a formázással, vagy a tápellátással van gondod. USB 3-as porton elég tápot kellene adni, illetve külső táppal bizonyosan nem lehet gond. A 2,5"-es lemezeknél azonban ritka a külső táp lehetősége, ezért tippelnék arra, hogy azzal van gond. Egy Y-kábel segítene, ha igazam van. Másik gond, ha mondjuk nem szabályosan van formázva a 2 TB-nál nagyobb lemez (bár ha 2,5"-es, akkor nem valószínű, hogy 2 TB fölötti). A 32-bites Windows-ban is van olyan lehetőség, hogy a 2 TB-nál nagyobb lemezekre látszólag 1 partíció kerül, de a gyakorlatban ez több összefűzve. AZ így formázott lemezeket csak a Windows kezeli megfelelően. Milyen oprendszerrel, mekkora lemezeket milyen fájlrendszerre formáztál, amivel gond van? Külső táppal vagy 2 USB-portól tápot adó Y-kábellel ki tudod próbálni őket?
Epyx írta:...milyen külső meghajtókat támogat a lejátszó...
Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég