2,5col 2TB hard drive - nem játszik semmit róla

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: 2,5col 2TB hard drive - nem játszik semmit róla

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.07.29. 10:37

Atya ég Norbi! Neked meg mi bajod van?
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Epyx » 2019.07.26. 15:10

Kyle írta:
Epyx írta:...Először is olvastad a régebbi levelemet?!

„Először is” (?) olvastam. De ez egy fórum, a válaszomat nem csak Te olvasod, nem csak neked szól, sőt jelen esetben főleg nem neked segít, ahogy látom. Tehát hasznos lehet másnak hasonló problémával mindaz, amit írtam. Abból csak arra reagálj, ami érdekes számodra!
Epyx írta:Elég béna készülék 2019-ben, ha egyik USB-ről sem tud meghajtani egy kis kapacitású 2TB-os vinyót direktben, ráadásul nem is volt annyira olcsó.

Ilyeneket én is tudok mondani :) Pl.:
– Elég béna külső lemez 2019-ben, ami annyit fogyaszt, amennyit a gyártója be sem mer vallani.
– Elég béna dolog 2019-ben egy hálózati lejátszóra több USB-s lemezt dugdosni, mikor sok éve vannak NAS-ok.
– Melyik azonos tudású médialejátszó ad elég áramot a külső lemezeidhez?

De OK, legyen elég béna lejátszó, mert nem ad USB-n elég áramot a Te külső lemezeidhez. Mégis többet tud médialejátszásban, mint bármi más, amit felsoroltál, pedig azok milyen remekül kezelik az USB-s lemez tápellátást. Valóban; belső komoly táppal, aktív hűtéssel, nagyobb készülékházban, stb. De örülök, hogy megoldódott a probléma, és már működik a lejátszás még egy Dune-ön is!

Helló,

Én már az előző levelezésben lezártam a beszélgetést azzal, hogy köszi a választ és megírtam hogy probléma megoldódott, de nem tudok szó nélkül elmenni az után amiket írtál.
Ide figyelj, zárd a témát sürgősen, szerintem elég modortalan hangnemben kommunikálsz! A vevő én vagyok nem? Arra reagálok amire akarok, nem te mondod meg.
Örülök neki hogy más is látja amit írunk, egyébként tisztában vagyok vele hogy ez fórum.
Ne beszélj már butaságokat légy oly szíves, gondolok itt a három én is mondhatnék ilyet mondatodra. Még viccnek is nagyon rossz.
Ne kenjük már a gyártókra! A készülék igen is drága volt, és jó készülék, de az említett hibát nagy hibának tartom! Ezért írtam hogy kissé elfogadhatatlan 2019-ben.
A 2,5 colos 2TB-os vinyokat minden készülékem kezeli, nem furcsa ?!
Nem az "Én" külső lemezeim, bárkié lehetne ez csak a Te véleményed !!! Nekem nincs különleges vinyóm!
Írtam, hogy a WD TV HD Live ad elég áramot! Nem olvastad, hogy írtam hogy kezeli a vinyókat (egy kábellel nem kettővel), pedig az milyen régi?
Nem kellene ajnározod a lejátszót. Van egy ilyen hiba és ilyeneket írsz ahelyett, hogy elismernéd csak bizonygatod az igazadat?
Tudom milyen szép képet ad, hisz néztem már róla filmet, hallgattam zenét (bár a FLAC-nél a cue fájlt megnyitva volt problémám).
Ha egy készüléken több USB van és legyen az hálózati lejátszó miért nem dugdoshatok annyi USB-s vinyót rá amennyit szeretnék. Mi a francért van rajta 3 USB mondd már meg?! Ne bosszantsál fel! Semmi közöd hogy hány vinyót teszek rá! Ne oktass már ki a NAS-al! Vegyél Te NAS-t én nem veszek, ezt vettem!
Ne haragudj de hol itt a Marketing, Te kivel vagy nem a Dune-vel? Gyakorlatilag azt mondod hogy minek vettem egy ilyen lejátszót, miért nem vettem NAS-t? Én a Dune-t választottam.
Ráadásul hálózati lejátszó esetében SATA csatlakozás is van, azt is kihasználnám, ha lehet. Remélem működik nagyobb vinyóknál is, később majd tesztelem.
Csak azt akarom mondani hogy hálózati lejátszó esetében akkor a tervezők minek raktak rá 2+1 USB-t plusz csupasz SATA-t ?! A leírásban nincs benne az hogy vegyek NAS-t !
Ha akartam volna NAS-t vettem volna, de egy WD HD TV Live-om volt ami hibátlanul kezelte a vinyókat (az is hálózatos volt) ! Hiába tud többet és jobb mindenben, ez ezt egy elég nagy hibának tartom!
Továbbá a NAS ráadásul nem kis beruházás!
üdv.
Norbi
Epyx

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.07.26. 14:34

Epyx írta:...Először is olvastad a régebbi levelemet?!

„Először is” (?) olvastam. De ez egy fórum, a válaszomat nem csak Te olvasod, nem csak neked szól, sőt jelen esetben főleg nem neked segít, ahogy látom. Tehát hasznos lehet másnak hasonló problémával mindaz, amit írtam. Abból csak arra reagálj, ami érdekes számodra!
Epyx írta:Elég béna készülék 2019-ben, ha egyik USB-ről sem tud meghajtani egy kis kapacitású 2TB-os vinyót direktben, ráadásul nem is volt annyira olcsó.

Ilyeneket én is tudok mondani :) Pl.:
– Elég béna külső lemez 2019-ben, ami annyit fogyaszt, amennyit a gyártója be sem mer vallani.
– Elég béna dolog 2019-ben egy hálózati lejátszóra több USB-s lemezt dugdosni, mikor sok éve vannak NAS-ok.
– Melyik azonos tudású médialejátszó ad elég áramot a külső lemezeidhez?

De OK, legyen elég béna lejátszó, mert nem ad USB-n elég áramot a Te külső lemezeidhez. Mégis többet tud médialejátszásban, mint bármi más, amit felsoroltál, pedig azok milyen remekül kezelik az USB-s lemez tápellátást. Valóban; belső komoly táppal, aktív hűtéssel, nagyobb készülékházban, stb. De örülök, hogy megoldódott a probléma, és már működik a lejátszás még egy Dune-ön is!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Epyx » 2019.07.26. 13:55

Kyle írta:
Epyx írta:Már bocs, de egyéb más eszközön amit már írtam előző levelemben, használom a meghajtókat értelemszerűen ahol lehet USB 3.0-as felületen (pölö PC) , gondolod a Dune-n nem oda csatlakoztattam?...

Mindössze segíteni akartam, nekem nem kell tudnom, hogy Te mennyire ismered az USB portok áramellátása közötti különbséget, vagy mennyire figyelsz arra, hogy melyik portba dugod a Pro 4K 3 USB-je közül. Ez egy lehetőség volt a hibára, ezért rá kellett kérdeznem, ez a dolgom. A lejátszás szempontjából egyébként semmi előnye az USB3-nak, feleslegesen gyors a 4K-s filmek adatsebességéhez is.
Epyx írta:Pont ez az hogy én is úgy gondolom, hogy a 3.0-ás portnak simán kellene kezelnie a meghajtókat. Szóval számomra is érthetetlen a dolog.

Pont nem mondtam ilyet. Azt mondtam, hogy a 3.0-nak 4,5 Wattot kell tudnia leadni, Neked kell tudnod, hogy mennyit akar a Te külső lemezed. Gratulálok a gyártónak, hogy nem köti ezt az adatot a vevői orrára! De induljunk ki abból, hogy mondjuk EZ a Samsung 2 TB-os SSD max. 4 Wattot igényel. Ebből nekem simán elképzelhető, hogy a Seagate/Maxtor külső háza is felvesz 0,5 Wattnál többet, így, ha a Pro 4K valóban csak az USB3.0 szabvány által megkívánt 0,9 Ampert adja ki (aminek lehet oka pl. a passzív hűtés vagy akár olcsóbb előállítási költség is), akkor lesznek olyan pillanatok, amikor nem kap elég áramot a külső lemezed, 1 portot használva. Az egyszerű megoldás egy Y-kábel, pl. ILYEN vagy akár ILYEN.

Helló,

Először is olvastad a régebbi levelemet?! írtam, hogy már megoldottam hagyjuk már az Y kábelt, tudom mi az.
Amúgy meg itt nem arról van szó hogy "néha" nem kap áramot, hanem amikor bármit is elindítanál róla akkor nem indul el (homokóra bal felső sarok) , olyan még nem volt hogy valamit lejátszott volna, aztán megáll.
Az Y kábel 2 USB helyet foglal, magyarul elfoglal egy plusz helyet, így nem tudok oda még egy USB-s vinyót tenni, márpedig én többet szoktam rákötni hisz a lehetőség is adott. Az Y kábelt felejtsük el. A többi készülék simán kezeli ezt a vinyót, de ez nem. Azért van rajta annyi csatlakozás hogy lehetőség szerint használjuk is nem?
Tápos USB elosztót raktam rá onnan minden megy ráadásul csak egy USB helyet foglal!
Lehet nem ezt gondoltad, de én igen, azért kötöttem az USB3-as portra is mert azt gondoltam hogy ott biztosan fogja kezelni, de nem kezelte, ugyanaz volt jelenség, nem a sebesség miatt.
Egyébként a vinyó USB3-as szóval csak azért is USB3-ra kötöttem volna, ha már adott a lehetőség.

Elég béna készülék 2019-ben, ha egyik USB-ről sem tud meghajtani egy kis kapacitású 2TB-os vinyót direktben, ráadásul nem is volt annyira olcsó.

üdv.
Norbi
Epyx

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.07.26. 13:06

Epyx írta:Már bocs, de egyéb más eszközön amit már írtam előző levelemben, használom a meghajtókat értelemszerűen ahol lehet USB 3.0-as felületen (pölö PC) , gondolod a Dune-n nem oda csatlakoztattam?...

Mindössze segíteni akartam, nekem nem kell tudnom, hogy Te mennyire ismered az USB portok áramellátása közötti különbséget, vagy mennyire figyelsz arra, hogy melyik portba dugod a Pro 4K 3 USB-je közül. Ez egy lehetőség volt a hibára, ezért rá kellett kérdeznem, ez a dolgom. A lejátszás szempontjából egyébként semmi előnye az USB3-nak, feleslegesen gyors a 4K-s filmek adatsebességéhez is.
Epyx írta:Pont ez az hogy én is úgy gondolom, hogy a 3.0-ás portnak simán kellene kezelnie a meghajtókat. Szóval számomra is érthetetlen a dolog.

Pont nem mondtam ilyet. Azt mondtam, hogy a 3.0-nak 4,5 Wattot kell tudnia leadni, Neked kell tudnod, hogy mennyit akar a Te külső lemezed. Gratulálok a gyártónak, hogy nem köti ezt az adatot a vevői orrára! De induljunk ki abból, hogy mondjuk EZ a Samsung 2 TB-os SSD max. 4 Wattot igényel. Ebből nekem simán elképzelhető, hogy a Seagate/Maxtor külső háza is felvesz 0,5 Wattnál többet, így, ha a Pro 4K valóban csak az USB3.0 szabvány által megkívánt 0,9 Ampert adja ki (aminek lehet oka pl. a passzív hűtés vagy akár olcsóbb előállítási költség is), akkor lesznek olyan pillanatok, amikor nem kap elég áramot a külső lemezed, 1 portot használva. Az egyszerű megoldás egy Y-kábel, pl. ILYEN vagy akár ILYEN.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Epyx » 2019.07.26. 10:17

Kyle írta:
Epyx írta:...A 2,5-colos USB-s meghajtókhoz egyébként 1 kábel kell, nem értem miért nem mennek a Dune-vel...

Biztos, hogy az USB 3-as portra csatlakoztatva próbáltad? Egy USB2-es portnak nem kell tudnia 500 mA-nél nagyobb áramot leadni a szabvány specifikációja szerint. Ez azt jelenti, hogy max. 2,5 Wattos teljesítményt igénylő eszközök működtethetőek bizonyosan minden USB2-es portról. Ettől még készíthet egy gyártó olyan terméket, ami mondjuk 1 vagy 1,5 Ampert is le tud adni, de a szabvány 500 mA-t határoz meg. 2,5 Wattnál bizonyosan többet fogyaszt minden külső házas 2,5"-es HDD a ház elektronikájával együtt. Az USB3-nak már legalább 900 mA-t le kell tudni adnia, egy USB3.1-nek meg 1,5 Ampert is. A Pro 4K-n USB 3.0 is van, tehát 4,5 Wattot igénylő eszközöknek működnie kellene erről a portról. Hogy a Te külső lemezed mennyit fogyaszt hivatalosan, azt a leírásában látnod kell.

Szia,

Már bocs, de egyéb más eszközön amit már írtam előző levelemben, használom a meghajtókat értelemszerűen ahol lehet USB 3.0-as felületen (pölö PC) , gondolod a Dune-n nem oda csatlakoztattam? Színnel is meg van jelölve a gyengébbek kedvéért :)
Nyilván meg tudom különböztetni az USB 3-as portot, de ha esetleg nem hinnéd el, akkor győz a józan paraszti ész, szóval mind a 3 porton végigpróbáltam :)
Egészen biztos lehetsz benne, hogy USB2 és USB3-ra is rákötöttem, hisz mindegyik 2,5 colos meghajtóm usb 3.0-ás, előny mindig a 3.0-nál van.

A két kérdéses meghajtó ugyanaz MAXTOR M3 Portable HX-M201TCB 2TB. A leírásban amit a linken megtalálsz, én nem találtam fogyasztásról szóló adatot.

https://www.seagate.com/files/www-conte ... 2-2015.pdf

Pont ez az hogy én is úgy gondolom, hogy a 3.0-ás portnak simán kellene kezelnie a meghajtókat. Szóval számomra is érthetetlen a dolog.
üdv.
Norbi
Epyx

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.07.26. 09:02

Epyx írta:...A 2,5-colos USB-s meghajtókhoz egyébként 1 kábel kell, nem értem miért nem mennek a Dune-vel...

Biztos, hogy az USB 3-as portra csatlakoztatva próbáltad? Egy USB2-es portnak nem kell tudnia 500 mA-nél nagyobb áramot leadni a szabvány specifikációja szerint. Ez azt jelenti, hogy max. 2,5 Wattos teljesítményt igénylő eszközök működtethetőek bizonyosan minden USB2-es portról. Ettől még készíthet egy gyártó olyan terméket, ami mondjuk 1 vagy 1,5 Ampert is le tud adni, de a szabvány 500 mA-t határoz meg. 2,5 Wattnál bizonyosan többet fogyaszt minden külső házas 2,5"-es HDD a ház elektronikájával együtt. Az USB3-nak már legalább 900 mA-t le kell tudni adnia, egy USB3.1-nek meg 1,5 Ampert is. A Pro 4K-n USB 3.0 is van, tehát 4,5 Wattot igénylő eszközöknek működnie kellene erről a portról. Hogy a Te külső lemezed mennyit fogyaszt hivatalosan, azt a leírásában látnod kell.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Epyx » 2019.07.25. 16:11

Kyle írta:
Epyx írta:...milyen külső meghajtókat támogat a lejátszó...

USB-seket... Ha a külső ház kezeli a 2+ TB-os lemezeket, akkor a Dune is. azt gondolom, vagy a formázással, vagy a tápellátással van gondod. USB 3-as porton elég tápot kellene adni, illetve külső táppal bizonyosan nem lehet gond. A 2,5"-es lemezeknél azonban ritka a külső táp lehetősége, ezért tippelnék arra, hogy azzal van gond. Egy Y-kábel segítene, ha igazam van. Másik gond, ha mondjuk nem szabályosan van formázva a 2 TB-nál nagyobb lemez (bár ha 2,5"-es, akkor nem valószínű, hogy 2 TB fölötti). A 32-bites Windows-ban is van olyan lehetőség, hogy a 2 TB-nál nagyobb lemezekre látszólag 1 partíció kerül, de a gyakorlatban ez több összefűzve. AZ így formázott lemezeket csak a Windows kezeli megfelelően. Milyen oprendszerrel, mekkora lemezeket milyen fájlrendszerre formáztál, amivel gond van? Külső táppal vagy 2 USB-portól tápot adó Y-kábellel ki tudod próbálni őket?

Kedves Admin!

Köszi a választ!
A formázással nem lehetett gond, egyébként hozzá sem nyúltam, NTFS volt rajta de EXT2-vel is próbáltam. Próbáltam particionálni is az sem működött. Úgy látszik tényleg kell neki a nagyobb tápellátás, erre az elején én is gondoltam, csak még nem próbáltam ki.
Kipróbáltam tápos usb elosztóval, így mennek a 2,5 colos 2TB-os USB vinyók is. A gyanú nekem is megvolt mert 3,5 colos 2TB-os külső házban lévő meghajtót simán vitte.
A WD TV Live, XBOX ONE X, PS4 PC mind mind gond nélkül kezeli egyébként a 4TB-os 2,5 colos vinyókat is, NTFS rendszerrel.
A 2,5-colos USB-s meghajtókhoz egyébként 1 kábel kell, nem értem miért nem mennek a Dune-vel.
A lényeg az, hogy most mindent lejátszik róluk, nem csak látja a fájlokat a Dune, de kell a plusz táp.

Még egyszer köszi!
üdv.
Norbi
Epyx

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.07.22. 11:06

Epyx írta:...milyen külső meghajtókat támogat a lejátszó...

USB-seket... Ha a külső ház kezeli a 2+ TB-os lemezeket, akkor a Dune is. azt gondolom, vagy a formázással, vagy a tápellátással van gondod. USB 3-as porton elég tápot kellene adni, illetve külső táppal bizonyosan nem lehet gond. A 2,5"-es lemezeknél azonban ritka a külső táp lehetősége, ezért tippelnék arra, hogy azzal van gond. Egy Y-kábel segítene, ha igazam van. Másik gond, ha mondjuk nem szabályosan van formázva a 2 TB-nál nagyobb lemez (bár ha 2,5"-es, akkor nem valószínű, hogy 2 TB fölötti). A 32-bites Windows-ban is van olyan lehetőség, hogy a 2 TB-nál nagyobb lemezekre látszólag 1 partíció kerül, de a gyakorlatban ez több összefűzve. AZ így formázott lemezeket csak a Windows kezeli megfelelően. Milyen oprendszerrel, mekkora lemezeket milyen fájlrendszerre formáztál, amivel gond van? Külső táppal vagy 2 USB-portól tápot adó Y-kábellel ki tudod próbálni őket?
Kyle
Adminisztrátor

2,5col 2TB hard drive - nem játszik semmit róla

HozzászólásSzerző: Epyx » 2019.07.19. 18:44

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen külső meghajtókat támogat a lejátszó. Milyen meghajtót vegyek (márka, méret, fordulat stb...).
Kezeli-e a 2TB és az annál nagyobb meghajtókat? Ha igen akkor részletesen adjatok választ.
Nekem a legújabb firmware-rel van a lejátszó, Maxtor és Samsung 2,5 colos meghajtókat látja ugyan, de semmit nem hajlandó lejátszani róluk, egyszerűen megfagy a program (Shell)....
1 TB-os ugyanilyen meghajtókkal nincs problémám. USB-n 2TB Samsungot kiválóan kezeli.
köszi
üdv.
Norbi
Epyx

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések