Pro 4K Plus multimédia lejátszó zoom funkciója

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Pro 4K Plus multimédia lejátszó zoom funkciója

HozzászólásSzerző: kalimera » 2019.05.20. 14:20

@istvanmk8

Egyedi nagyításnál elvileg azt állíthatsz be, amit csak akarsz.

Megnéztem két sorozatot is, ahol különböző méretű fekete sávok vannak, de 16:9-nek kódolták (a kép része az alsó és felső fekete sáv).
Ezeket elég nehéz jól nagyítani az előre beállított nagyítási funkciókkal.

Mindezek ellenére azt javaslom, hogy nézd eredeti képaránnyal.
Szerintem sokkal lényegesebb, hogy az egész képet lásd torzítás mentesen.
Elég nagy a tévéd, hogy ilyen esetben sem lesz kicsi a látható kép.

Mi az oka, hogy csak akkor jó a kép, ha teljesen kitölti a tévé képernyőjét?
kalimera

HozzászólásSzerző: istvanmk8 » 2019.05.20. 13:57

Megnyugodtam, a készülék jó.A tv nagyitással az a baj hogy a felirat és az információ is nagyobb lesz.(a pgs feliratot ugye nem lehet sem kisebbíteni sem nagyobbítani.)A ZOOM funkciónál csak a nagyítás szélesebbre és magasabbra müködik, úgy hogy semmire nem lehet használni.Kérdezném: a javítás firmware-frissítéssel lesz javítva, és mikor? Mível két hetem van arra hogy
elállási jogommal élve a készüléket visszaküldjem a kereskedőnek, amit nem igazán szeretnék. Ez a harmadik DUNEM és idáig
nagyon meg voltam elégedve.
istvanmk8
istvanmk8

HozzászólásSzerző: istvanmk8 » 2019.05.20. 12:43

2D anyagoknál sem működik jól, a Zoom.
istvanmk8

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.20. 11:22

istvanmk8 írta:3D BD ISO frame ratio 2.39:1 arányú filmet...

Megnéztem egy ilyet. Valóban nem minden nagyítási mód működik (nyomogasd a SELECT-et, és látszik, mit enged), az pl. nem, hogy felnagyítva levágja a széleit (miközben egy Solo Lite-on ezt is lehet). Továbbítjuk, javítva lesz. Addig a TV-n válaszd ki a nagyítát, annak is tudnia kell!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.20. 10:58

istvanmk8 írta:"A híres Hi-End Dune HD GUI, amelyet sok éven át fejlesztettek ki...

A Dune felület természetesen az Android rendszeren egy Androidos program, nem linuxos (csak pont úgy néz ki, mint a linux-os korábbi modelleken), de így értem, mire gondolsz. Mindjárt megnézem a ZOOM kérdést olyan fájllal, amiről írtál, bár azt én sem értem, miért jó felvágni egy szélesvásznú film széleiről nem keveset (amit a rendező és az operatőr egyébként szeretett volna megmutatni), csak azért, hogy nagyobb legyen a közepe a képnek.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kalimera » 2019.05.20. 10:33

@istvanmk8

2D anyagoknál szerintem jól működik a Zoom (3D-vel nem tudom tesztelni).

Lenne egy keresztkérdésem:
Tényleg jobban zavar a „fekete csík” mint az, hogy nem látszik a kép jelentős része vagy esetleg geometriai torzítással jelenik meg?

A Zoom szerintem két esetben érdekes:

1. Valami miatt 4:3-ban van egy 16-9-es anyag, amit érdemes kinagyítani, mert nem veszik el a képből semmi és nem lesz geometriai torzítás sem.
2. A kép egyik részlete valami miatt (apró szöveg, tárgy, ...) átmenetileg nagyobb méretben érdekel.
kalimera

HozzászólásSzerző: istvanmk8 » 2019.05.20. 10:26

"A híres Hi-End Dune HD GUI, amelyet sok éven át fejlesztettek ki, egyidejűleg fut az Android operációs rendszerrel, amely egyesíti a klasszikus Linux alapú! Dune HD médiaközpontok és az Android Smart TV dobozok egyik előnyét. A jól ismert Dune HD médiaközpont, különböző Dune HD bővítmények, több millió Android alkalmazás elérhető egyszerre".(http://dune-hd.com/eng/products/full_hd ... players/60 )Idézet a Hd Duneoldalról.Androidos lejátszók kodi, vlc stb. közvetlenül a gépre csatlakoztatott merevlemezről akadozva játszák le a filmeket,(tv rendszer beállításnál mindent végigpróbáltam) amig
a beépített dune hd lejátszó képminösége tökélletes.(kivéve a zoom, de lehet hogy csak nálam van így). És tényleg gyorsabb lett és van jukebox.
istvanmk8
istvanmk8

HozzászólásSzerző: istvanmk8 » 2019.05.19. 23:09

3D BD ISO frame ratio 2.39:1 arányú filmet egyedi nagyítással akarom arányosan 1.77:1 arányura széthúzni hogy alul-felül ne legyen fekete csík.És ez egyáltalán nem müködik, 1-től 2.59-ig semmi nem
csinál.
istvanmk8
istvanmk8

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.19. 20:10

istvanmk8 írta:...A forgalmazó azt mondja majd a frissitések megoldják a problémát...

Mi vagyunk a forgalmazó, mi nem mondtunk szerintem ilyet, mert nem tudunk ZOOM gondról a jelenlegi firmware-ben. Ha bármi problémával találkozol, oszd meg velünk itt a fórumon, és adj esélyt annak, hogy esetleg Te csinálsz valamit rosszul, de nem gondolom, hogy 2 nap után érdemes olyat kimondani, hogy mi szar és mi nem!
Meg van torzítva a kép, vagy egy extra szélesvásznút akarsz torzítva lejátszani 16:9-en? Mit jelent, hogy nem működik a ZOOM? Pont úgy működik, mint a linuxos modelleken. Illetve lehet, a TV-den kell állítani, ha a lejátszón tudod, de nem az az eredmény, amit vársz.
Nincs egyébkénk „linuxos része” a lejátszónak, nem tudom mire gondolsz. De bizonyosan nem azt tudja, amit a 6 évvel ezelőtti nem tudom melyik modell, hiszen 4K HDR-es, jukebox van benne, sokkal gyorsabb, stb.
Kyle
Adminisztrátor

Pro 4K Plus multimédia lejátszó zoom funkciója

HozzászólásSzerző: istvanmk8 » 2019.05.19. 19:30

Pénteken megkaptam a dune pro 4k plus média lejátszót, amit azért vettem meg, mert a dune hd base
3d elromlott.A meglévő 3d bd iso filmjeimhez kellett egy média lejátszó. Azon filóztam hogy megjavítsam (6éves volt) vagy vegyek valami újat, hisz 6 év nagy idő, ezalatt sokat fejlődik a technika.
Nagy hiba volt. A DUNE linuxos része ugyanazt tudja mint 6 évvel ezelött kivéve hogy az enyém zoom
funkciója nem müködik, alul-felül 15cm fekete csík (140cmtv) és nem tudom széthúzni 16:9-re a képet.
A forgalmazó azt mondja majd a frissitések megoldják a problémát.(húha)
Az androidos része egy nagy kalap ....! Mondjuk ott még lehet még javulás a frissítékkel.
Azt kérdezném hogy aki ilyen készülékkel rendelkezik milyen informácíót tud adni nekem zoomolás terén. Elöre is köszönöm.
istvanmk8
istvanmk8

Előző

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések