Hiányzó kép DVD ISO képfájl lejátszásakor

Olyan kérdések helye, amelyek a Max 4K egyedi hardverével függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, mivel az minden Realtek-es Dune HD modellt egyformán érint a közös szoftver miatt.

Re: Hiányzó kép DVD ISO képfájl lejátszásakor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.04.05. 12:03

Kyle írta:VLC-nek mennie kell.
Ez volt az első amit próbáltam. Kettőt indított el a kilencből, másodjára már azokat sem. Próbáltam már lejátszókat is, de azokkal azonnal teljesen halott volt a DVD ISO lejátszás. Nem is azt mondtam, hogy a processzoron fog ki ez a formátum, de valami nem stimmel a lejátszóval ezen a téren az biztos. Az SPMC vitte őket, de annyira szaggatott mind, hogy hagytam is a fenébe. De mondom, nem nagyon érdekel, mert nem nézek DVD-t 4K TV-n, a zenei része meg mindegyiknek meg van.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.04.04. 15:40

maxhim írta:...Ez sajnos kifog a lejátszón...

A processzoron bizonyosan nem fog ki egy MPEG2 dekódolás, max. rossz programokat próbáltál. VLC-nek mennie kell.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.04.04. 08:35

Több DVD ISO-m van (zenei koncertek), de nem megy szinte egyik sem. Igaz ugyan, hogy nekem 4K Pro-m van, de ez ugyan úgy nem tudja. Kipróbáltam pár külső lejátszó programot, de miondegyikkel csak egy akadós, nézhetetlen képet kaptam. Így nem is erőltettem tovább ezt a vonalat. Ez sajnos kifog a lejátszón, de annyira nem hat meg, mert a DVD képe egy 65-ös 4K TV-n több, mint rossz.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.04.03. 09:22

zbarat írta:...nem a Dune lejátszója indul, hanem gondolom én valami androidos annak ellenére hogy a Dune lejátszó van megadva....

Szerintem nincs DVD-támogatás az aktuális Dune lejátszóban már, tegyél fel egy pl. egy VLC-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zbarat » 2020.04.01. 19:43

Ugyan ez a probléma nállam is.
Esetleg lett már rá valami megoldás?
Elindul a lejátszás, majd fekete képernyő fogad, hang van kép nincs. Viszont ha a Kép beállitásoknál változtatok valamit majd almalmaz akkor megjavul egy időre és van kép. De ahogy az előttem hozzászóló irta nem a Dune lejátszója indul, hanem gondolom én valami androidos annak ellenére hogy a Dune lejátszó van megadva. What????
Rengeteg Dvd gyüjteményem van NAS-on, főleg koncertek. Előző lejátszóm DUNE base 3.0 gond nélkül kezelte.
Sajnos nem emlékszem pontossan,mint ha az előző frimwarrel jó lett volta, de nem vagyok benne biztos.
zbarat

HozzászólásSzerző: Rolibratyo » 2020.02.03. 15:52

Utánanéztem a meghajtómon fellelhető DVD ISO fájloknak / DVD könyvtáraknak.
Sajnos a 6db DVD-ből összesen egyet játszik képpel együtt, a többinél ugyanaz a jelenség: hang van kép nincs.

A probléma forrása az is lehet, hogy a DVD ISO képfájlok / mappák lejátszásakor, nem a "Dune HD lejátszót" indítja el a készülék - hanem a "Rendszer lejátszóját" - annak ellenére, hogy a
Beállítások / Lejátszás / Beállítások menüpontban az összes helyen - azaz Lejátszó videófájlokhoz; Lejátszó AVI-fájlokhoz; Lejátszó zenefájlokhoz... - a "Dune HD lejátszó" van megadva, mint alapértelmezett lejátszó. A Lejátszás a "Videó indítása" üzenettel indul és lejátszás közbeni menü is teljesen más, mint mkv fájlok esetén.

A hang van kép nincs jelenséget mkv fájlok esetén is tudom produkálni, ha a fájlböngésző / Popup menu / Lejátszó választása... / Rendszer lejátszóját választom ki.
(A lejátszás ilyenkor is a "Videó indítása" üzenettel kezdődik, ebből következtettem arra, hogy ez az a lejátszó amit a DVD ISO-kat lejátszva indít.)

Sajnos a lejátszó választás DVD ISO / DVD könyvtár-on állva nem szerepel felugró menüben, így ott nem tudtam kipróbálni mi történne ha a "Dune HD lejátszót" választanám ki.

Az első hozzászólásomban említett Unpugged koncertet beszereztem AVI formátumban is, sajnos azzal sem tud megbirkózni a készülék...
Rolibratyo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.01.28. 16:30

Rolibratyo írta:...Van egy régi unplugged kocert felvételem DVD ISO formátumban ezt elindítva hang van kép nincsen (fekete)...

Bizonyosan sok ilyen régi DVD létezik, amivel egy újabb lejátszónak már gondja van, mivel a DVD-formátumra nem kifejezetten koncentrál már semelyik gyártó. Javaslom egy számítógépen berippelni mondjuk H264-be a lemezt, és menni fog. De ha elküldöd az eredetit, szívesen megnézzük.
Kyle
Adminisztrátor

Hiányzó kép DVD ISO képfájl lejátszásakor

HozzászólásSzerző: Rolibratyo » 2020.01.28. 14:54

Sziasztok!

Van egy régi unplugged kocert felvételem DVD ISO formátumban ezt elindítva hang van kép nincsen (fekete).

A régi Sigmás Dunevel és egy másik márkájú mai 4K képes lejátszóval ez is gond nélkül játszható ugyanabban a rendszerben.

A készüléket mindig a legfrissebb firmware-rel használom.

A fenti probléma megoldásában kérném segítségeteket, illetve ha a jelenlegi firmware mellett nem megoldható, akkor a hiba / hiányosság jelzését a gyártó felé.

Előre is köszönöm
Rolibratyo

Vissza: Max 4K specifikus kérdések