Szerző: Rolibratyo » 2020.02.03. 15:52
Utánanéztem a meghajtómon fellelhető DVD ISO fájloknak / DVD könyvtáraknak.
Sajnos a 6db DVD-ből összesen egyet játszik képpel együtt, a többinél ugyanaz a jelenség: hang van kép nincs.
A probléma forrása az is lehet, hogy a DVD ISO képfájlok / mappák lejátszásakor, nem a "Dune HD lejátszót" indítja el a készülék - hanem a "Rendszer lejátszóját" - annak ellenére, hogy a
Beállítások / Lejátszás / Beállítások menüpontban az összes helyen - azaz Lejátszó videófájlokhoz; Lejátszó AVI-fájlokhoz; Lejátszó zenefájlokhoz... - a "Dune HD lejátszó" van megadva, mint alapértelmezett lejátszó. A Lejátszás a "Videó indítása" üzenettel indul és lejátszás közbeni menü is teljesen más, mint mkv fájlok esetén.
A hang van kép nincs jelenséget mkv fájlok esetén is tudom produkálni, ha a fájlböngésző / Popup menu / Lejátszó választása... / Rendszer lejátszóját választom ki.
(A lejátszás ilyenkor is a "Videó indítása" üzenettel kezdődik, ebből következtettem arra, hogy ez az a lejátszó amit a DVD ISO-kat lejátszva indít.)
Sajnos a lejátszó választás DVD ISO / DVD könyvtár-on állva nem szerepel felugró menüben, így ott nem tudtam kipróbálni mi történne ha a "Dune HD lejátszót" választanám ki.
Az első hozzászólásomban említett Unpugged koncertet beszereztem AVI formátumban is, sajnos azzal sem tud megbirkózni a készülék...