DTS service fájl

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro 4K II egyedi hardverével (pl. processzor) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, mivel az minden Realtek-es Dune HD modellt egyformán érint a közös szoftver miatt.

Re: DTS service fájl

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.06. 21:38

pedro írta:Nem tudom sajnos másik kábellel kipróbálni mert csak optikán van összekötve...

Nincs egy RCA-SRCA kábeled, hogy koaxon is kipróbáld?
A PCM az tömörítettlen (ez van egy CD-lemezen is), a DTS és a Dolby Digital pedig különöző mértékben és módon tömörített. Azt nem tudom értelmezni, hogy PCM forrás esetén DTS-t vagy Dolbyt választasz ki, szerintem ez semmit nem csinál.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pedro » 2021.03.05. 19:55

Kyle írta:
pedro írta:...Optikán megy az erősítőbe, PCM-n átmegy rendesen ki is jelzi a DTS-t...

Szerintem ez nem lehet, hiszen ha PCM, akkor nincs kódolva, nem lehet DTS. Ekkor PCM-et kell az erősítőnek kiírnia. Amit írtam: másik kábel, optika helyett koax, illetve firmware-frissítés az erősítőhöz, ha van.

Nem tudom sajnos másik kábellel kipróbálni mert csak optikán van összekötve.
Viszont akkor eddig rosszul tudtam valamit. Ha PCM akkor a Dune végzi a feldolgozást és küldi tovább az erősítőnek, ha Bitstream akkor tovább küldi az erősítőnek és az végzi a feldolgozást.
Most akkor ha PCM nem jut el az erősítőbe a DTS hangkép ? Pedig ott ki lehet választani, hogy PCM esetén DTS legyen vagy Dolby Digital.
pedro

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.05. 17:57

pedro írta:...Optikán megy az erősítőbe, PCM-n átmegy rendesen ki is jelzi a DTS-t...

Szerintem ez nem lehet, hiszen ha PCM, akkor nincs kódolva, nem lehet DTS. Ekkor PCM-et kell az erősítőnek kiírnia. Amit írtam: másik kábel, optika helyett koax, illetve firmware-frissítés az erősítőhöz, ha van.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pedro » 2021.03.05. 12:32

Kyle írta:
pedro írta:...Bitstreamre volt állítva a lejátszó és az erősítő valamiért szarakodik a DTS-el.

A bitstream az OK, én is úgy használnám, különben PCM-ben menne át, azaz sztereóra lekonvertálva. Ha akadozik, az viszont nem normális. Mit akarsz átküldeni? Sztereó hangfájl vagy 5.1 házimozis? Esetleg 5.1 DTS hangfájl? Másik kábellel ki tudod próbálni? 16-bit? Hány kHz? Koax kábellel ki tudod próbálni?

Optikán megy az erősítőbe, PCM-n átmegy rendesen ki is jelzi a DTS-t,de a Bitstreamnél néma marad pedig ott is jelzi a DTS-t.Most egy George Michael koncertfelvételnél próbáltam.
pedro

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.05. 11:08

pedro írta:...Bitstreamre volt állítva a lejátszó és az erősítő valamiért szarakodik a DTS-el.

A bitstream az OK, én is úgy használnám, különben PCM-ben menne át, azaz sztereóra lekonvertálva. Ha akadozik, az viszont nem normális. Mit akarsz átküldeni? Sztereó hangfájl vagy 5.1 házimozis? Esetleg 5.1 DTS hangfájl? Másik kábellel ki tudod próbálni? 16-bit? Hány kHz? Koax kábellel ki tudod próbálni?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: pedro » 2021.03.05. 10:45

Kyle írta:
pedro írta:A DTS service fájl nem települ fel a Dune 4K Pro II-re...

Természetesen nem települ fel, mert nem arra való. Miért kellene ilyet telepítened? Nem tud a lejátszód DTS hangsávokat dekódolni? Dehogynem tud.

Elnézést,én hibáztam.Bitstreamre volt állítva a lejátszó és az erősítő valamiért szarakodik a DTS-el.
pedro

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.05. 09:42

pedro írta:A DTS service fájl nem települ fel a Dune 4K Pro II-re...

Természetesen nem települ fel, mert nem arra való. Miért kellene ilyet telepítened? Nem tud a lejátszód DTS hangsávokat dekódolni? Dehogynem tud.
Kyle
Adminisztrátor

DTS service fájl

HozzászólásSzerző: pedro » 2021.03.04. 23:48

A DTS service fájl nem települ fel a Dune 4K Pro II-re.Hibát jelez.
Valakinek sikerült erre a típusra feltelepíteni ?
pedro

Vissza: Pro 4K II specifikus kérdések