win 10 nem látja a lejátszóra csatlakoztatott merevlemezt

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro 4K II egyedi hardverével (pl. processzor) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, mivel az minden Realtek-es Dune HD modellt egyformán érint a közös szoftver miatt.

Re: win 10 nem látja a lejátszóra csatlakoztatott merevlemez

HozzászólásSzerző: attila6 » 2021.02.11. 15:35

Köszönöm szépen a segitséget,de feladtam. Minden lehetséges beállitást végig probáltam,de sikertelenül. Amugy az SMB szerver alapból be volt kapcsolva.Ha kikapcsolom akkor egyáltalán nem látja a pc a Dunét. Az ujabb rendszert nem hibáztatom ahogy irod ,csak azt nem értem ,hogy hogy nem kell futnia olyan szolgáltatásnak amit sokan nem is használnak?. Benne van a nevében ,hogy " hálozati" lejátszó. Pont ezért vesszük meg ezeket a termékeket mert hálózatban van értelme használni.

Köszönöm szépen az eddigi segitségeket.
attila6

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.02.10. 21:09

attila6 írta:...Ehelyett második napja szivok .

De erre senki nem kötelezett, azonnal kérdezhettél volna, és válaszoltunk volna, ahogy most is tettem. De nem látom, hogy megnézted volna, amit írtam (OpenWRT). Kb. egyszer be kell kapcsolni az SMB-szervert 1 kattintással, és ennyi. Nem érdemes azért hibáztatni ezt az újabb rendszert, hogy ellentétben a régivel, itt nem kötelező futnia olyan szolgáltatásnak, amit sokan nem is használnak.
De azt sem válaszoltad meg, a Windows-ban hol szeretnéd „látni” a Dune lemezét? Hálózati megosztások csatlakoztatása? Beírod a lejátszó (fixnek beállított) IP-címét, és úgysem tudsz csatlakozni? De megnézted, és a lejátszón az OpenWRT felületén azt látod, fut az SMb-szerver?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.02.10. 19:39

attila6 írta:Ehelyett második napja szivok .

OpernWRT beállításokat átnézted? Ha beállítod ahogy kell, akkor látni kéne.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: attila6 » 2021.02.10. 17:00

Bocsánat ,lehet ,hogy nem fogalmaztam meg világosan.
nem látom a hálózaton a DUNE-re csatlakoztatott HDD-ket. Talán igy már érthetöbb. A mai napom is ráment ,és még mindig semmi eredmény. Nem vagyok tul jártas ezekben az SMB szerver beállitásokban ,már csak azért sem ,mert az elöző lejátszom ami egy Hd Dune Duo volt,ott ilyenekkel nem kellett foglalkoznom. Majdnem 10 éve használtam , a mai napig tökéletesen megy ,csak a 4 K miatt gondoltam váltásra. Azt hittem ,hogy megveszem ,bedugom,összekötöm és élvezem a filmeket. Ehelyett második napja szivok .
attila6

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.02.10. 10:15

attila6 írta:...A windows 10 ben ha megnyitom a hálozatot csak a lejátszot látja a pc. A rácsatlakoztatot merevlemezeket nem...

Ez így nem értelmezhető mondat. Hol látja? Mi az, hogy látja? Mint DLNA-szervert? Mit jelent a „megnyitom a hálózatot?” Jól, értem, hogy azért, mert nem tudod, hogy kell az SMB-szervert bekapcsolni, megbántad, hogy megvetted? Ne már! Miért küszködne bárki ezzel, mikor van leírás az OpenWRT-ről (benne az SMB-szerver), pl. ITT. Van külön alfóruma is a problémádnak (átrakom oda a rossz helyre írt posztodat) ITT. De alapvetően az OpenWRT topikot javaslom ITT.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

win 10 nem látja a lejátszóra csatlakoztatott merevlemezt

HozzászólásSzerző: attila6 » 2021.02.09. 18:32

Sziasztok!
Következöben szeretnék egy kis segitséget kérni . Ma vásároltam egy Pro 4K II. lejátszót . A windows 10 ben ha megnyitom a hálozatot csak a lejátszot látja a pc. A rácsatlakoztatot merevlemezeket nem. Elözöleg egy Dune Hd Duom volt és tökéletes látta a merevlemezeket.A lejátszón mindkét lemezt tökéletesen olvassa .Már kezdem feladni és bánni ,hogy megvettem ezt az uj készüléket. Ha valaki hasonló problémával küszködik és talált rá esetleg megoldást ,nagyon szivesen venném a segitséget.

Köszönettel Mészi
attila6

Előző

Vissza: Pro 4K II specifikus kérdések