Zenetár és felületbállítási opciók, kérdések

A Homatics Box R 4K Plus-szal kapcsolatos problémák számára fenntartva. Az Android TV operációs rendszer és a Dune HD Media Center app miatt ez a készülék jelentősen eltér a „valódi” Dune HD lejátszóktól, így azoktól eltérő problémák is adódhatnak. A Media Center alkalmazáson belül tapasztaltaltak kapcsán felmerülő kérdéseket lehetőleg az app aktuáis verziójának topikjában tegyétek fel ITT!

Re: Zenetár és felületbállítási opciók, kérdések

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.30. 08:43

Gesuka23 írta:A gyári visszaállítás nem segített. Az előző lejátszókon (Shield 2017 és 2019 valamint Sony x-700) nem volt ilyen gond.

Ha azt mondod, jól szellőző helyen van és mégis akadozni kezd hosszabb idő után a lejátszás, add be a szervize bevizsgálásra! A recsegő hangról szívesen olvasnék részletesebben Tőled a megfelelő topikban (nem itt, ahová az előző posztod sem illik).
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gesuka23 » 2023.05.29. 16:03

A gyári visszaállítás nem segített. Az előző lejátszókon (Shield 2017 és 2019 valamint Sony x-700) nem volt ilyen gond.
Gesuka23

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.28. 21:41

Gesuka23 írta:...a szaggatott lejátszás...

Inkább melegedéskor jellemző a belassulás bármilyen processzor esetében is. A szoftverben ilyen hibáról nincs tudomásunk, sok óra után sem tapasztaltam ilyet a nálam lévővel. Recsegő hangszórókról sem tudok, és Te sem mondtál semmit azokról (mikor, milyen hangszórók, milyen hangkimenet, milyen fájlnál). A külső lemezek leállítását a rendszer végzi, már ha ezt támogató külső lemezről van szó. A rendszerhez a Dune-nek nincs köze, azt a Homatics tartja karban. Factory reset-et érdemes lehet megpróbálni ilyenkor Andorid esetében.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gesuka23 » 2023.05.28. 10:34

Több problémám is lenne a lejátszóval. Rendszeresen előfordul általában 2 óra+ filmnézés után mindegy, hogy stream vagy usb hdd, a szaggatott lejátszás. Mintha kifutna a memóriából. A másik a recsegő háttérhangszórók. A legnagyobb gondom viszont, hogy nem mindig kapcsolja le a rákötött usb-s hdd-ket. Próbáltam sok mindent állítgatni de teljesen véletlenszerű a leállítás. Tud valaki erre/ezekre megoldást? Örülnék neki én tanácstalan vagyok. Egyébként mindenből a legfrissebb van rajta.
Gesuka23

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.15. 10:03

bilbo írta:...A Netflix és a youtube-nek a főmenün nincs értelme, hiszen ott nem alkalmaz a player frekvenciváltást, hiába onnan indítjuk...

Csak az Androidos Dune HD lejátszók tudják megoldani, hogy egyéb Android appoknál is működjön az automatikus képfrekvencia-váltás, mivel ott a saját oprendszerük működik. Az Android TV-s, más gyártóktól származó modelleken (Homatics, BOXY) ez nem lehetséges, ott a rendszerbe nem tud a Dune HD belenyúlni. Nem értem, ettől miért ne lenne értelme a Dune HD Media Center főmenüjében a Netflixnek vagy a YouTube-nak. Ha kiválasztasz egy Netflix filmet itt, akkor a Netflix alkalmazás indul, ami bizonyosan képes úgy lejátszani egy Netflix filmet, ahogy azt a Netflix szeretné. Illetve hol máshol lenne értelme, hiszen épp az Android TV-s modelleken működik tökéletesen a Netflix, nem az Android 9-es Dune-ökön.
A Dune HD Media Center app a Dune HD lejátszók médialejátszási képességeit ígéri a nem Dune HD gyártmányú, Android TV-s eszközökre. Tehát a saját filmek és zenék tökéletes lejátszását ezeken a hardvereken is (Dolby Vision, HDR10/HDR10+, pontos képfrekvencia, BD menük, HD-s hangsávok továbbküldése HDMI-n – amennyire az adott hardver ezt megengedi – stb.). Illetve a My Collection filmes jukeboxot. Azoknak érdemes pl. a Homatics Box R 4K Plus-t is megvennie a Dune HD-tól, akiknek kell mindez, miközben a prémium streamszolgáltatások miatt nem akarnak egy újabb eszközt használni.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bilbo » 2023.05.14. 18:46

Kyle írta:
bilbo írta:A media centerben nincs lehetőség zenetár létrehozására, csak a kedvencekből mehet a lejátszás?

A Music nevű alkalmazás szól a zenéről, de alapvetően nem a saját zenéid kezelésére van. A saját zenékhez javaslom pl. a KODI vagy PLEX használatát.

Szóval akkor a zenetár nincs a dune playerben.. értem.

A Netflix és a youtube-nek a főmenün nincs értelme, hiszen ott nem alkalmaz a player frekvenciváltást, hiába onnan indítjuk.. oké..

Igazából akkor legfeljebb a saját filmekhez és sorozatokhoz lenne jó ez a dune alkalmazás android alatt.. Komplett média kezelésre nem alkalmas.

Arra akkor marad a coreelec.

Köszi azért
bilbo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.05.14. 15:17

bilbo írta:A media centerben nincs lehetőség zenetár létrehozására, csak a kedvencekből mehet a lejátszás?

A Music nevű alkalmazás szól a zenéről, de alapvetően nem a saját zenéid kezelésére van. A saját zenékhez javaslom pl. a KODI vagy PLEX használatát.
bilbo írta:A "jukeboxnál" mi az érteme a netflix és a youtube app hozzáadásának,ha pl. pl. a smarttube, vagy disney, vagy prime appot nem lehet hozzáadni?

Szerintem kevered a My Collection jukebox fogalmát a „jukeboxos”, vagy Netflix-szerű, esetleg Android TV-szerű kezelőfelülettel. Illetve nem is tudod, hogy van jukebox, a főmenüt hívod annak. A saját filmeket a PLEX-hez vagy KODI-hoz hasonló módon látványos grafikus felületen megjelenítő alkalmazás a My Collection jukebox. Ez egy külön indítható alkalmazás a Dune HD lejátszókon, illetve a Dune HD Media Center-en belül indítható program az Android TV-s modelleken, mint a Tiéd is. Ezt használd, ha a saját filmjeid közül szeretnél megnézni valamit! ITT írtunk róla a megjelenésekor részletesebben. Ha nem gyűjt valaki filmeket, akkor ott az Android TV, vagy az ehhez hasonló kezdőképernyő a Dune HD Media Center-ben.
bilbo írta:A függőlegesen megjelenő kategóriákból lehet-e törölni valahol, mert van ami nekem felesleges.

Tehát nem a jukboxban vagy most, hanem a Dune HD Media Center kezdőképernyőjén. Nem különösebben testre szabható ez a felület.
bilbo írta:A borítókat inkább nagyobbra állítanám, és kevesebb látszódna, ezt testre lehet szabni valahol? Vagy másfajta nézetet beállítani?

Használd a My Collection jukeboxot, számtalan nézet van benne.
bilbo írta:A filmgyűjteményeket lehet-e külön kezelni valahogy?

A My Collection kiválóan kezeli a filmgyűjteményeket automatikusan.
bilbo írta:Jelenleg mivel pl. a star wars gyüjtemény egyik fele a nas egyik kötetén van így csak a felét mutatja, másik felét a másik voluménál.

Ez tökéletesen jól működne a My Collection-ben, ha használnád.
bilbo írta:A nason két külön elérési úton vannak a filmek , ezeket lehet-e hogy egyként kezelje és ne külön mappaként?

A My Collection-höz tetszőleges elérési utat hozzá tudsz adni, utána megjelenítheted az összes elérhető filmedet egyetlen katalógusban, lényegtelen, hány helyen vannak szétszórva a fájlok.
bilbo írta:Az androidnál ha bezárom a backgound processben a duna media centert, akkor újraindítás után ismét hozzáférési jogot kér,
próbáltam az accesibility managerrel is adni neki állandóra de mégis.

Miért tennél ilyet? Ki tudsz lépni szabályosan a Dune HD Media Centerből, ha akarsz.
Kyle
Adminisztrátor

Zenetár és felületbállítási opciók, kérdések

HozzászólásSzerző: bilbo » 2023.05.14. 06:46

Hello, a A Dune Media Centert eddig még nem használtam, teljesen új nekem
Kodit, plexet ismerem..

A media centerben nincs lehetőség zenetár létrehozására, csak a kedvencekből mehet a lejátszás?

A "jukeboxnál" mi az érteme a netflix és a youtube app hozzáadásának,ha pl. pl. a smarttube, vagy disney, vagy prime appot nem lehet hozzáadni?
A függőlegesen megjelenő kategóriákból lehet-e törölni valahol, mert van ami nekem felesleges.
A borítókat inkább nagyobbra állítanám, és kevesebb látszódna, ezt testre lehet szabni valahol? Vagy másfajta nézetet beállítani?
A filmgyűjteményeket lehet-e külön kezelni valahogy?
Jelenleg mivel pl. a star wars gyüjtemény egyik fele a nas egyik kötetén van így csak a felét mutatja, másik felét a másik voluménál..
A nason két külön elérési úton vannak a filmek , ezeket lehet-e hogy egyként kezelje és ne külön mappaként?

Az androidnál ha bezárom a backgound processben a duna media centert, akkor újraindítás után ismét hozzáférési jogot kér,
próbáltam az accesibility managerrel is adni neki állandóra de mégis.

Köszi
bilbo

Vissza: Homatics Box R 4K Plus specifikus kérdések