win 10 nem látja a lejátszóra csatlakoztatott merevlemezt

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro 4K II egyedi hardverével (pl. processzor) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, mivel az minden Realtek-es Dune HD modellt egyformán érint a közös szoftver miatt.

Re: win 10 nem látja a lejátszóra csatlakoztatott merevlemez

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.02.28. 18:05

dunau írta:...de ugy gondoltam ha mar kiadok 450€ ot egy lejatszoert...

Nem értem, forintért lehet idehaza kapni a Dune-öket (is)! Illetve a kérdésed nem illik ebbe a topikba.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: dunau » 2021.02.20. 08:52

maxhim írta:
Csabi1984 írta:NAS készülék rajta van a hálózaton arra másolom az adott mappába a filmet és a másik szobában lévő médialejátszóról vígan tudok filmezni és még a gépnek sem kell bekapcsolva lennie.

Nekem is rajta van a hálózaton, egyből az USB-n (vagy SATA-n) rácsatlakoztatott tárolóra töltöm a filmet és vígan tudok filmezni úgy, hogy a gépnek sem kell bekapcsolva lennie. Ergo leírtam ugyan azt, amit te.Ezért írtam, hogy akinek film nézésre kell, annak qrvára felesleges NAS-t vennie.

Sziasztok

En most szeretnek egy DUNE HD PRO VISION 4K SOLO venni .Es van egy Nas Synology DS118 am ,de ugy gondoltam ha mar kiadok 450€ ot egy lejatszoert es van belsö wincseszter tarhely lehetöseg ,akkor miert a NAS t hasznaljam tovabb ?(nast esetleg hasznalom masra peldaul van 2 Kameram is a hazon ) Megtudnatok mondani hogy mejik Torrent et tegyem ra es hogyan mikeppen tudnam Mobilrol vagy PC röl elerni ?
Van valamejik Torenntnal olyan bealitas hogy bebirom alitani meddig ,hany oraig szedeljen ?

Köszönöm elöre is
dunau

HozzászólásSzerző: Csabi1984 » 2021.02.15. 21:11

maxhim írta:
Csabi1984 írta:NAS készülék rajta van a hálózaton arra másolom az adott mappába a filmet és a másik szobában lévő médialejátszóról vígan tudok filmezni és még a gépnek sem kell bekapcsolva lennie.

Nekem is rajta van a hálózaton, egyből az USB-n (vagy SATA-n) rácsatlakoztatott tárolóra töltöm a filmet és vígan tudok filmezni úgy, hogy a gépnek sem kell bekapcsolva lennie. Ergo leírtam ugyan azt, amit te.Ezért írtam, hogy akinek film nézésre kell, annak qrvára felesleges NAS-t vennie.

Nem is a hozzászólásodat torpedóztam meg, csak én is reagáltam, hogy nálam miként van.
Csabi1984

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.02.15. 10:10

Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Csabi1984 » 2021.02.14. 14:18

Kyle írta:
maxhim írta:...csak arra reagáltam, hogy nem mindig látom értelmét egy NAS istenítésének.

Én meg arra reagáltam, amit attila6 írt: „Benne van a nevében ,hogy " hálozati" lejátszó. Pont ezért vesszük meg ezeket a termékeket mert hálózatban van értelme használni.” Erre írtam, hogy valóban, de fordítva, a Dune a kliens, nem a szerver. A számítógép – de inkább egy csupán pár watt fogyasztású NAS – a szerver.
Persze, NAS nélkül lehet élni, de nem érdemes. Az egy dolog, hogy médialejátszáshoz valaki értékeli-e, hogy akár több 10 TB-nyi fájl egyetlen helyen, biztonságban van, nem zúgnak lemezek a mozizásra használt szobában, a NAS maga tölt le a netről, stb. De sok más dologért úgysem ússzuk meg (főleg, ha a családban egynél több számítógép, okostelefon, tablet, TV, stb. is van), hiszen számos adatunkat biztonságban kell tudnunk, és sokszor el kell tudnunk érni távolról is – lásd ITT!

A NAS mgéri-e vagy sem mellékes ugyanakkor amíg nem volt NAS készülékem nem is tudtam volna elképzelni milyen előnyei vannak. Egy NAS-t lehet használni biztonsági mentéseknek, Videószervernek és egyéb finomságoknak. Van belőle egy lemezes annak ellenére, hogy azt mondják az egy lemezes nem jó, köszönöm én teljesen boldog vagyok vele. Az tény ha elszáll akkor elszáll mert nincs még egy meghajtó mellette amire tükrözne. De Önmagában véve ha nincs folyamatos áram kimaradás és ha nem egy rossz szériás HDD-t vásárolsz akkor bizony semmivel nem vagy adatbiztonsággal hátrább mint a számítógép esetén mert bizony a merevlemez a Pc-ben is kifinghat.

Lehet azt mondani, hogy ez luxus egy DS118-as NAS készülék rajta van a hálózaton arra másolom az adott mappába a filmet és a másik szobában lévő médialejátszóról vígan tudok filmezni és még a gépnek sem kell bekapcsolva lennie.
Csabi1984

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.02.13. 17:23

maxhim írta:...csak arra reagáltam, hogy nem mindig látom értelmét egy NAS istenítésének.

Én meg arra reagáltam, amit attila6 írt: „Benne van a nevében ,hogy " hálozati" lejátszó. Pont ezért vesszük meg ezeket a termékeket mert hálózatban van értelme használni.” Erre írtam, hogy valóban, de fordítva, a Dune a kliens, nem a szerver. A számítógép – de inkább egy csupán pár watt fogyasztású NAS – a szerver.
Persze, NAS nélkül lehet élni, de nem érdemes. Az egy dolog, hogy médialejátszáshoz valaki értékeli-e, hogy akár több 10 TB-nyi fájl egyetlen helyen, biztonságban van, nem zúgnak lemezek a mozizásra használt szobában, a NAS maga tölt le a netről, stb. De sok más dologért úgysem ússzuk meg (főleg, ha a családban egynél több számítógép, okostelefon, tablet, TV, stb. is van), hiszen számos adatunkat biztonságban kell tudnunk, és sokszor el kell tudnunk érni távolról is – lásd ITT!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.02.12. 19:06

Azért ha nincs NAS, akkor egy számítógépet üzemeltetni mozizás miatt nem jó biznisz. Az USB is simán jó mindenféle sebességre (lejátszás, olvasás, írás). Miért ne lehetne egy (vagy több) X terrás HDD-vel használni filmezéshez? Nem mindenki tekint rá kizárólag hálózati eszközként. Az alapján amit írsz felmerül a kérdés, hogy akkor minek tesznek rá egyáltalán (egyből 3db) USB csatlakozót? A SATA-ról már nem is beszélve, hisz azzal és egy kábeles csatlakozással minden kihozható a sebességéből ami csak lehet. Nálam is így van, arról nem is beszélve, hogy ez alapján felesleges befektetni egy NAS-ba hisz a jók amúgy sem olcsók. Tudom vannak más előnyei is, de csak lejátszás, másolás vagy írás miatt elég az is, ha csak simán rákötjük a tárolókat. Ennek persze semmi köze a SAMBA dologhoz, csak arra reagáltam, hogy nem mindig látom értelmét egy NAS istenítésének.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.02.12. 10:29

attila6 írta:...Amugy az SMB szerver alapból be volt kapcsolva...

Akkor alapból fut, remek. De miért használnák sokan a hálózati lejátszót szervernek? Éppen ő a kliens, egy „szerverről” (NAS, számítógép) játszunk le vele. Alapvetően nem csatlakoztatunk hozzá helyi tárhelyet, és miért másolnánk egy ilyenre hálózaton keresztül a számítógépről, mikor gyorsabb és egyszerűbb, ha a számítógéphez csatlakoztatom a háttértárat, és ott másolok rá gyorsabban, vagy éppen ott osztom meg a hálózati lejátszó számára.
Egyébként a következő firmware-ben már várhatóan lesz a Dune menüjében egy SMB-szerver be/kikapcsolás, nem kell az OpenWRT-t megnyitni (bár ennek megnyitását nem nevezném „mókolásnak”. De ezek szerint nem az a gond nálad, hogy nem fut az SMB-szerver.
A lejátszó bekapcsolásakor már csatlakoztatva vannak ugye az USB-s háttértárak?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: attila6 » 2021.02.11. 18:23

2db külsö merevlemez van rádugva .Mindkettö usb be van bedugva. Most visszaraktam a régi Dunét és minden külsö ,belsö mokolás nélkül látja öket a pc .
attila6

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.02.11. 18:12

attila6 írta:Köszönöm szépen a segitséget,de feladtam.

Egyébként hogy csatlakoznak rá a HDD-k? Közvetlenül vagy állomásba dugva? Mert ha dokkolóban van(nak) akkor lehet, hogy ott a hiba. Nekem dupla dokkolóm van, de a DUNE mindig csak egyet kezelt és látott (ezáltal a WIN is). Ahogy bedugtam a második HDD-t leválasztotta az elsőt és mindegy mit csináltam ez így is maradt. Persze a dokkoló jó, látja a box-is mindkét rádugott merevlemezt, látja a két laptop is és a PC is. Valami anomália volt a DUNE és a dokkoló között, lehet, hogy nálad is ez van ezért kérdezem. Ha meg USB-n csatlakoznak rá neked külső házban, akkor ott is lehet gond. Az biztos, hogy magával a SAMBA-val semmi gond nincs a DUNE-nél, tényleg csak egy pipa és működik.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

Következő

Vissza: Pro 4K II specifikus kérdések