dunau írta:...de ugy gondoltam ha mar kiadok 450€ ot egy lejatszoert...
Nem értem, forintért lehet idehaza kapni a Dune-öket (is)! Illetve a kérdésed nem illik ebbe a topikba.
dunau írta:...de ugy gondoltam ha mar kiadok 450€ ot egy lejatszoert...
maxhim írta:Csabi1984 írta:NAS készülék rajta van a hálózaton arra másolom az adott mappába a filmet és a másik szobában lévő médialejátszóról vígan tudok filmezni és még a gépnek sem kell bekapcsolva lennie.
Nekem is rajta van a hálózaton, egyből az USB-n (vagy SATA-n) rácsatlakoztatott tárolóra töltöm a filmet és vígan tudok filmezni úgy, hogy a gépnek sem kell bekapcsolva lennie. Ergo leírtam ugyan azt, amit te.Ezért írtam, hogy akinek film nézésre kell, annak qrvára felesleges NAS-t vennie.
maxhim írta:Csabi1984 írta:NAS készülék rajta van a hálózaton arra másolom az adott mappába a filmet és a másik szobában lévő médialejátszóról vígan tudok filmezni és még a gépnek sem kell bekapcsolva lennie.
Nekem is rajta van a hálózaton, egyből az USB-n (vagy SATA-n) rácsatlakoztatott tárolóra töltöm a filmet és vígan tudok filmezni úgy, hogy a gépnek sem kell bekapcsolva lennie. Ergo leírtam ugyan azt, amit te.Ezért írtam, hogy akinek film nézésre kell, annak qrvára felesleges NAS-t vennie.
Csabi1984 írta:NAS készülék rajta van a hálózaton arra másolom az adott mappába a filmet és a másik szobában lévő médialejátszóról vígan tudok filmezni és még a gépnek sem kell bekapcsolva lennie.
Kyle írta:maxhim írta:...csak arra reagáltam, hogy nem mindig látom értelmét egy NAS istenítésének.
Én meg arra reagáltam, amit attila6 írt: „Benne van a nevében ,hogy " hálozati" lejátszó. Pont ezért vesszük meg ezeket a termékeket mert hálózatban van értelme használni.” Erre írtam, hogy valóban, de fordítva, a Dune a kliens, nem a szerver. A számítógép – de inkább egy csupán pár watt fogyasztású NAS – a szerver.
Persze, NAS nélkül lehet élni, de nem érdemes. Az egy dolog, hogy médialejátszáshoz valaki értékeli-e, hogy akár több 10 TB-nyi fájl egyetlen helyen, biztonságban van, nem zúgnak lemezek a mozizásra használt szobában, a NAS maga tölt le a netről, stb. De sok más dologért úgysem ússzuk meg (főleg, ha a családban egynél több számítógép, okostelefon, tablet, TV, stb. is van), hiszen számos adatunkat biztonságban kell tudnunk, és sokszor el kell tudnunk érni távolról is – lásd ITT!
maxhim írta:...csak arra reagáltam, hogy nem mindig látom értelmét egy NAS istenítésének.
attila6 írta:...Amugy az SMB szerver alapból be volt kapcsolva...
attila6 írta:Köszönöm szépen a segitséget,de feladtam.
Vissza: Pro 4K II specifikus kérdések
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég