UPnP vs. ISO

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: UPnP vs. ISO

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.06.08. 22:19

Nem a Dune lassú SMB-n, hanem a ReadyNAS. A Dune 92 Mbitig SMB-n is lejátszik bármit. Épp azt mondtam, hogy a ReadyNAS-on kapcsold be az NFS-t, és azon keresztül csatlakozz. A Dune kézikönyvünkben le van írva, mit állíts ehhez a Dune oldalán, a ReadYNAS-en meg szintén nem nehéz megtalálni és bepipálni az NFS protokolt. Az NFS az SMB linux alternatívája. A linux rendszer hálózati protokolja. Ahogy az SMB (samba) a Windows-é.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Csirke » 2011.06.08. 21:25

Köszi a választ! Sajnos SMB-ben nem gyors a DUNE. Itt felismeri a Blue ray lemezt (avatar 50G verzió) de akadozásnak sem lehet mondani a lejátszást 11Mbit/sec alig éri el… Míg a UPnP amely persze sem az ISO-t sem a blue ray lemez formátumot nem ismeri fel, ott 49MBit/sec simán lejátssza a .m2ts fájlokat. Mivel nem vagyok számítógépes hálózati szakértő, mi a csuda az NFS( :? )?
A hálózatról bármit akadozás mentesen tudok nézni a számítógépen. Bár lehet hogy az más?
Ahogy lesz lehetőségem (…) persze lecserélem az „öreg” ReadyNAS-t de addig remélem valamilyen módón (pld firmware) akadozás mentesen is tudom nézni a BD filmeket merevlemezről.
Köszönöm még egyszer a gyors választ.
Csirke

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.05.23. 15:16

NFS-t kell használnod. Az az öreg ReadyNAS-ről is elég gyors lesz már. Ha meg kiveszed az ISO-ból a Blu-ray mappát, akkor szerintem SMB-n is menni fog.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

UPnP vs. ISO

HozzászólásSzerző: Csirke » 2011.05.21. 19:17

Sziasztok! Olyan problémám van, hogy a lejátszom "Hálózati böngésző-SMB" , felismeri az ISO képfájlt de akadozott a lejátszás, "Hálózati böngésző-UPnP" ahol a nagyobb a sebesség nem ismeri az ISO fájl típust. A tárolóm egy Netgear Ready NAS NV+. Tud valaki segíteni, mit kell beállítanom, vagy tennem hogy akadás mentesen játssza le a filmeket?
Csirke

Vissza: BD Prime 3.0 specifikus kérdések