Egy módszerrel sikerült a Kodiból is előhozni az 5.1 hangot. Bonyorult módszer, de gondoltam megosztom veletek.
- Letöltöd a Kodit az eredeti oldalról (a stabil verziót, mert az apptoide-s béta mindig összeomlik)
- Felrakod a Kodit és elindítod, ameddig megadod neki a tárhely jogokat, stb.
- Letöltöd az MX Player Pro 1.9.18.2-t (tudom, hogy nem ez a legfrissebb, de csak ehhez van custom codec.
- Letöltöd az XDA-ról a verzióhoz tartozó aio custom codec-et, majd betallózod a frissen telepített MX Playeredbe.
- A Kodinál át kell irányítani a videó kimenetét a külső lejátszóra, ehhez itt a tutorial (
https://www.youtube.com/watch?v=fpZZFvQRYcc)
- Ha ez megvan, akkor elvileg minden működni fog. Lesz KODI katalógusod és 5.1 hangod is.
Mint mindenhol, itt is vannak kompromisszumok a hangfájlok terén. Amit tovább tud küldeni az erősítőnek: DD5.1, DD EX, DD+, DTS5.1, DTS 96/24, DTS ES. Amibe beletörik a bicskája és még az erősítőt is megbolondítja: Dolby TrueHD, Dolby Atmos, DTS HD-HR, DTS HD MA 5.1-7-1. De mivel a legtöbb magyar szinkronizált film maximum DD 5.1-ig megy (ritkán DTS 5.1) így a hang miatt nem kell aggódni.
Van egy rész a tutorialban, amikor az MX playerhez kell irányítani a videót. Itt megpróbáltam a com.dunehd.shell-re, de nem jártam sikerrel. Ez valószínűleg a gyári lejátszó lesz, amit a system monitor, legtöbbet futó folyamata jelezte. Mivel ez nem egy apk a system mappában, ezért elég nehéz lenne erre átirányítani a videó kimenetét, de ha valaki meg tudja oldani akkor azt nagyon megköszönném. Mert akkor minden hangot szépen tovább tudna küldeni és a Kodi is működne. Szóval már csak azt kell megoldani, hogy abba az xml fájlba valahogy a Dune gyári lejátszóját írjuk be az MX Player helyett. Remélem hasznos volt ez a kis tutorial.