LAN - Nagyítás

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro 4K II egyedi hardverével (pl. processzor) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, mivel az minden Realtek-es Dune HD modellt egyformán érint a közös szoftver miatt.

Re: LAN - Nagyítás

HozzászólásSzerző: stemplar » 2021.02.06. 12:57

Kyle írta:
stemplar írta:A lejátszó ethernet-aljzatán sima sárga lámpa...

A lejátszón semmilyen LED nem jelzi az aktuális hálózati sebességet, ilyet sehol nem olvashatsz hivatalos oldalon. Ha olyan ethernet switched van, amely a LED színével jelzi, hogy milyen az adott port aktuális sebessége, azt érdemes nézni.
A ZOOM opciók pont azok, mint a korábbi linuxos modelleken, de valóban nem mindegyik működik még, így az arányos nagyítás sem.

--------------------------
:) ok köszi a választ
stemplar

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.02.06. 11:13

stemplar írta:A lejátszó ethernet-aljzatán sima sárga lámpa...

A lejátszón semmilyen LED nem jelzi az aktuális hálózati sebességet, ilyet sehol nem olvashatsz hivatalos oldalon. Ha olyan ethernet switched van, amely a LED színével jelzi, hogy milyen az adott port aktuális sebessége, azt érdemes nézni.
A ZOOM opciók pont azok, mint a korábbi linuxos modelleken, de valóban nem mindegyik működik még, így az arányos nagyítás sem.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: stemplar » 2021.02.05. 16:23

Kyle írta:
stemplar írta:...csak a sárga jelzés világít hálózaton, a zöld nem, úgy tudom ez 100-as sebességet jelent a zöld nem világít tehát a gigabitet nem érzékeli...

Hol világít, milyen LED? A switcheden? A lejátszó ethernet-aljzatán? Mi az a splitter, az erhernet switch-et nevezed így? A Dune ethernet-csatlakozóján? Semmi gond még sosem volt a Pro 4K II ethernetével, így nincs esélye, hogy Nálad rossz.
A nagyításról azt kérdezted, van-e ZOOM funkció, erre mondtam, hogy van. Azt tudja, amit a ZOOM menüben most látsz. Olyan nem rémlik, hogy tetszés szerint bármeddig nagyíthatnád a videót, lehet a processzor sem támogatja.

----------------------------------------------------------------------
Nem fogalmaztam pontosan,
A lejátszó ethernet-aljzatán sima sárga lámpa, az ethernet elosztóból a többi készülékbe bevezető aljzatok (egy HM erősítő és 2 db VU+Uno 4K SE) zöld lámpa ég, tehát ott a gigabites átvitel működik. Itt a futeko fórum idézet : https://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=4986.0 -------edit: közben azt olvasom, hogy nem egyértelmű a zöld / gigabit ill. sárga 100-as hálózati sebesség ? ...)

Dune BD Prime 3.0-ám volt és egy haveromnak még van is, ott lehet úgy nagyítani, hogy bár a két széléből levág, de arányosan ki lehet húzni valamennyire a mozi felbontású filmeket.. Ennél nem tudtuk beállítani. Ez nem nagy hiba, de ő pl. megszokta ezt ..( lehet ,hogy ezt a kissé khhm nem túl tudományos :lol: filmnézési módot a SMP8642 SigmaDesigns tudta..)
stemplar

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.02.05. 15:23

stemplar írta:...csak a sárga jelzés világít hálózaton, a zöld nem, úgy tudom ez 100-as sebességet jelent a zöld nem világít tehát a gigabitet nem érzékeli...

Hol világít, milyen LED? A switcheden? A lejátszó ethernet-aljzatán? Mi az a splitter, az erhernet switch-et nevezed így? A Dune ethernet-csatlakozóján? Semmi gond még sosem volt a Pro 4K II ethernetével, így nincs esélye, hogy Nálad rossz.
A nagyításról azt kérdezted, van-e ZOOM funkció, erre mondtam, hogy van. Azt tudja, amit a ZOOM menüben most látsz. Olyan nem rémlik, hogy tetszés szerint bármeddig nagyíthatnád a videót, lehet a processzor sem támogatja.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

LAN - Nagyítás

HozzászólásSzerző: stemplar » 2021.02.05. 12:33

Ismerkedem a készülékkel, a legutolsó beta van fent. Nagyon szép képe van, magasan veri a Himedia Q10 Prot, a kezelő szervek és menürendszerről nem is beszélve .

LAN : csak a sárga jelzés világít hálózaton, a zöld nem, úgy tudom ez 100-as sebességet jelent a zöld nem világít tehát a gigabitet nem érzékeli , hozzáteszem ugyanezen a splitteren 3 másik készülék (VU+, stb) zöld jelzés világít.(kábel csere sem oldja meg) Bár engem nem érint mert nem használom jelenleg NAS-on, de lehet másnak érdekes lehet..( futekón is felmerült ez ahogy olvastam)

Nagyítás : bár vásárlás előtt kérdeztem Kyle-t, az arányos zoom nem működik, ahogy azt anno a DuneHD Base-n működött,itt csak eltolás , torzítás.. vagy valamit nem jól csinálok ?
stemplar

Vissza: Pro 4K II specifikus kérdések