Szkennelési probléma

A Dune HD saját jukebox alkalmazásával kapcsolatos kérdések helye

Re: Szkennelési probléma

HozzászólásSzerző: strelnikov » 2021.07.22. 08:29

Sziasztok!
Azért még vannak problémák!
pl.: hiába írom be a menürészbe az IMDB azonosító számot, akkor sem találja meg a boritót.!
(de én is észrevettem a javulást!)
más.: látom, hogy frissült a Dune HD Pro 4K II Firmware (07.19.-én) de én már nagyon régóta ezt használom !!!???
strelnikov

HozzászólásSzerző: Lavi » 2021.07.21. 21:36

Nos miután a múltkor kikeltem magamból, most le kell írjam, hogy valami előrelépés történt. Egyszer csak megtalált minden olyan filmet, amiket eddig nem. A borító nélkülieket viszont nem, hiába töröltem. De! A mai szkennelés után minden filmnek bekerült a borítója.
A vicc, hogy közben a Dune nem is frissített, szóval számomra érthetetlen módon, de a lényeg, hogy most örülök ennek, remélem így is marad!
Lavi

HozzászólásSzerző: aspius » 2021.07.16. 19:26

Hello,

úgy tűnik, hogy ma valami történt, mert a társítás nélküli filmeket (6 db) + 2 sorozatot sikerült a jukebox-nak megtalálnia.
Az eredmény még messze nem tökéletes (több filmnek még most sincs borítója, háttérképe, leírása), de ez már legalább előre lépés.

aspius
aspius

HozzászólásSzerző: aspius » 2021.07.14. 16:09

Kyle írta:
aspius írta:...Tehát az miben segítene ha én vinném fel a filmek infóját (ha valóban segítene esküszöm, hogy meg is tenném)?

Annak semmi. Azt akartam mondani, hogy ha valami nincs fent vagy hibás képpel, leírással, címmel, stb., akkor bárki belenyúlhat ebbe.

OK
aspius

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.07.14. 15:23

aspius írta:...Tehát az miben segítene ha én vinném fel a filmek infóját (ha valóban segítene esküszöm, hogy meg is tenném)?

Annak semmi. Azt akartam mondani, hogy ha valami nincs fent vagy hibás képpel, leírással, címmel, stb., akkor bárki belenyúlhat ebbe.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: aspius » 2021.07.14. 11:33

Kyle írta:
aspius írta:...Jó lenne már valami konkrétumot hallani ígérgetések helyett, szerintem ez felháborító, hogy nem képesek több hónap alatt megoldani a problémát...

Semmi értelme ötletelnünk itt a jukebox kapcsán, ami jelenleg top prioritást élvez a fejlesztésben, és teljesen megújul hamarosan. Addig azonban simán elképzelhető, hogy rosszabbul is működik majd, mint eddig. Szerintem az nem lehet, hogy másik modellen máshogy működik ugyanannak a filmnek a megtalálása, megjelenítése a jukeboxban, ha egy firmware leírásában nincs arról szó, hogy bármi változott volna a jukebox kapcsán. Nem fognak határidőt sem mondani, hogy mikor lesz kész a jelenlegi fejlesztés, de bizonyosan komolyan veszik. Szóval mi felhasználók nem tudunk mást tenni, mint várni. illetve, ha valami nincs fent a TheMoviedb.org-on, vigyétek fel Ti magatok, az egy közösségi oldal, minden ami fent van, valamelyik felhasználó munkája!

Hello Kyle!

OK vettem, majd akkor valamikor lesz megoldás a problémára.

Azt viszont nem értem amit a TheMoviedb.org -ról írtál.
Leellenőriztem pár filmet és egy sorozatot, és van róluk információ: borító, leírás a TheMoviedb.org - on viszont a Jukebox ennek ellenére sem találja meg. Tehát az miben segítene ha én vinném fel a filmek infóját (ha valóban segítene esküszöm, hogy meg is tenném)? Egyébként az összes film amelyekhez nincs társítás a készülékem jukeboxában azok szerepelnek a TheMoviedb.org -on.

Néhány példa:
- Every breath you take (you belong to me, hozzám tartozol): https://www.themoviedb.org/movie/803923 ... -you-take; szerintem itt minden info fent van ami szükséges és a jukebox mégsem találja, a film mindhárom nevével próbálkoztam (átneveztem és szkenneltem), de sajnos nem sok sikerrel
- Vikings 6. évad 11. - 20 részénél már nincs meg az epizódonkénti leírás + a mini háttérkép az epizódról (a 10. résznél még minden tökéletes): https://www.themoviedb.org/tv/44217-vikings/season/6; ugyancsak elérhető minden info az általad megadott linken.

aspius
aspius

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.07.14. 10:23

aspius írta:...Jó lenne már valami konkrétumot hallani ígérgetések helyett, szerintem ez felháborító, hogy nem képesek több hónap alatt megoldani a problémát...

Semmi értelme ötletelnünk itt a jukebox kapcsán, ami jelenleg top prioritást élvez a fejlesztésben, és teljesen megújul hamarosan. Addig azonban simán elképzelhető, hogy rosszabbul is működik majd, mint eddig. Szerintem az nem lehet, hogy másik modellen máshogy működik ugyanannak a filmnek a megtalálása, megjelenítése a jukeboxban, ha egy firmware leírásában nincs arról szó, hogy bármi változott volna a jukebox kapcsán. Nem fognak határidőt sem mondani, hogy mikor lesz kész a jelenlegi fejlesztés, de bizonyosan komolyan veszik. Szóval mi felhasználók nem tudunk mást tenni, mint várni. illetve, ha valami nincs fent a TheMoviedb.org-on, vigyétek fel Ti magatok, az egy közösségi oldal, minden ami fent van, valamelyik felhasználó munkája!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Lavi » 2021.07.13. 10:14

Üdv!

Ez a jukebox szkennelési probléma egyre rosszabb.
Eleinte csak borítót nem talált pár filmhez, majd később már leírást se nagyon, most már odáig jutottunk, hogy filmek tömkelegét meg sem találja. (Pro 4K)
Még nincs 2 éves a lejátszó, de azt hiszem az első Dune és az utolsó is volt, mert ez így egy vicc. Pont a terméktámogatás miatt vettem ilyet és az állítólag fantasztikus beépített jukebox miatt. Most ott tartok, hogy a több évvel ezelőtti Mede8er sokkal használhatóbb lenne jukebox szempontjából, csak az meg nem ismeri az UHD-t.
Úgy látszik kénytelen leszek a kínai "vackok" felé fordulni, mert ez a terméktámogatás semmivel sem jobb, mint azoké. Már 2020 elején voltak gondok, de azok kezelhetőek voltak még, elvétve fordult elő, mára ott tartunk, hogy 10 újabb (2020+) filmből 3-hoz nem talál valamit, 1-hez meg semmit.
Lavi

HozzászólásSzerző: aspius » 2021.07.12. 17:03

Hello Kyle,

Eléggé nagy a csend a Dune részéről FW fejlesztéssel (itt kifejezetten a juke box-ra gondolok), és az adatbázis naprakészen tartásával kapcsolatban.
Te mint admin (vagy a forgalmazó cég) kapcsolatban állsz a Dune HD -val? Jó lenne már valami konkrétumot hallani ígérgetések helyett, szerintem ez felháborító, hogy nem képesek több hónap alatt megoldani a problémát.
Korábban azt írtad, alaptalan az az állításom, hogy elengedték a szoftver fejlesztését a már nem gyártott Dune HD 4K II - nál.
Kb mennyi időnek kell ahhoz eltelnie, hogy az állításom megalapozott legyen?

Érdeklődnék továbbá, hogy garanciális problémának számít-e a Jukebox szkennelési problémája (egy ígért funkció nem megfelelően működik)?

aspius
aspius

HozzászólásSzerző: henderson » 2021.06.11. 11:18

aspius írta:
henderson írta:

Hello!

Ahogyan látom a https://www.dune-hd.com/products/dune-hd-pro-4k-ii honlapon, ezt a készüléket már nem fogják gyártani. Így már érthető, hogy miért nem foglalkoznak ezen modell szoftverének a hibajavításaival / fejlesztésével...

Eléggé szomorú vagyok, hogy egy ilyen értékű termék nem kapja meg a megfelelő gyártói támogatást (bár jó lenne tudni, hogy az új Dolby Vision képes eszközöknél már jól működik-e a szkennelési funkció, ha esetleg nem működik jól akkor még rosszabb a helyzet mivel azok még drágábbak: 170 e Ft és 286 e Ft).
A Jukebox -ot pedig a gyártó ide sorolja: Other key advantages over competitors

aspius

Helló.

Real Vision 4K-nál tökéletes a szkennelés. eddig minden filmet, sorozatot megtalált. Egyedül a Greenland c. film esetében nem talált borítót, gondolom ez később javítva lesz. pár film esetében előfordul hogy angol nyelvű címet és leírást szed le, de azok nálunk meg sem jelentek (kis nézettségű rétegfilmek). Gyorsan szkennel USB-re dugott külső merevlemezt, hálózaton keresztül NAS-t. Ha változtatsz valamit a forráson (törölsz, rámásolsz), az újraszkennelés villámgyors és módosítja az adatbázist. Ha egy film pl. több forráson is megtalálható vagy ugyanazon film többféle verziója is elérhető a tárhelyeken, egy adatlap alá sorolja be őket (okosan!) és a Jukebox-on belül lejátszásra kattintva felajánlja valamennyit, hogy eldöntsd, melyiket akarod lejátszani. Ha egy film nem elérhető lejátszáshoz, (pl. nincs rádugva az adott merevlemez) figyelmeztet erre, megnevezve az adott forrást (érdemes ezért minden forrást külön elnevezni). Összefoglalva elmondható, hogy nálam jól vizsgázott a Jukebox.

Hello

Köszönöm szépen a hozzászólásodat. Remélem hamarosan a Pro 4K II re is elérhető lesz már a fejlesztett Jukebox.

aspius

Szia,

Nagyon szívesen. Remélhetőleg egy firmware frissítés megoldja majd.
henderson

ElőzőKövetkező

Vissza: My Collection jukebox