A 2021-ben megújuló kezelőfelülettel kapcsolatos vélemények

A Dune HD saját jukebox alkalmazásával kapcsolatos kérdések helye

Re: A 2021-ben megújuló kezelőfelülettel kapcsolatos vélemén

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.11.28. 14:40

Rbert írta:Az új Jukeboxban ezt nem találom,csak a legutóbb játszott-nál...

Változtass a nézeten (A gomb), a fájllistásnál (mikor bal oldalt a fájlok neve listában) látnod kell! Várhatóan a többi nézetnél is meg lesz oldva majd.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rbert » 2021.11.28. 08:56

Sziasztok!
Az új Jukeboxban ezt nem találom,csak a legutóbb játszott-nál.Vagy csak beállitás kérdése vagy még nem működik a funkció?
" Újdonság, hogy – végre! – a fájlok mellett láthatjuk, hogy hány százalékánál hagytuk abba a film nézését,"
Rbert

HozzászólásSzerző: aspius » 2021.11.22. 14:59

Kyle írta:
aspius írta:...A beállítások menü pont alatt csak a Juke box ot latom a normál funkciókkal...

Mi ezt látjuk egy Real Vision 4K-n:
Kép

Köszi!

Így már rendben van, mivel látszik a helyes elérési útvonal.

A FW leírásában a my collection szerepel, így én azt kerestem.

aspius
aspius

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.11.22. 12:37

aspius írta:...A beállítások menü pont alatt csak a Juke box ot latom a normál funkciókkal...

Mi ezt látjuk egy Real Vision 4K-n:
Kép
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Csabi1984 » 2021.11.19. 17:57

Tetszik a felület csak szeretnék kérni egy kis segítséget. Meg lehet azt oldani, hogy a Jukeboxba csak a megadott mappák ( Pl HD Filmek) akkor csak azok borítóját mutassa? Illetve ellehet tütetni azt, hogy Vígjáték, Akciófilm stb kategóriákat :) ?
Csabi1984

HozzászólásSzerző: realbox » 2021.11.16. 09:51

Kissé még szokatlan az új felület, de az hogy külön kerültek a sorozatok az nagyon tetszik. Az hiányolom, hogy a sorozat részeinél nincs jelölve, hogy melyik rész lett megnézve. Ez a 25 részes évadok esetén lenne hasznos. Bár lehet, hogy én még nem találtam meg ezt a funkciót.
realbox

HozzászólásSzerző: aspius » 2021.11.12. 15:12

köszi

Ezt a funkciót viszont nem találom:Új funkció: rendszeres újraindexelés a háttérben a jukeboxnak (Beállítások/My Collection), így ha új filmek kerülnek be, automatikusan frissül a felület.

A beállítások menü pont alatt csak a Juke box ot latom a normál funkciókkal.

Pro 4k II modellem van

aspius
aspius

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.11.12. 11:34

aspius írta:Az érdekelne, hogy az újabb FW verziók elérhetőek lesznek-e valamikor a http://dune-hd.hu/?oldal=hirek&id=96 oldalon a cikk alatt.
Nem igazán értek a szoftver fejlesztéshez, de gondolom 2 hónap alatt már történt némi előrelépés/hibajavítás...

Hogyne, köszi a kérdést, frissítettem a linkeket a cikkben, újabb modelleken is tesztelhető már a még mindig alfának nevezett firmware. A most elérhető dátuma 2021-10-31. Újdonságok a szeptemberi hírben eredetileg szereplő 2021-08-04-ben kiadotthoz képest:

– Javítások és fejlesztések az új felület kapcsán. Javítva, hogy bizonyos esetekben nem működött az indexelés, bizonyos skineknél az új fontmotor nem jól használta a színeket, a dune_folder.txt fájl nem működött a jukebox mappáiban. Sok javítás a fájlböngésző jukbeboxos megjelenítése kapcsán.
– Több javítás ami nem az új felülethez kapcsolódik, pl. Dune-HD bővítmény a VS10 Dolby Vision motorhoz (a DV-ös modelleken).
– Új funkció: rendszeres újraindexelés a háttérben a jukeboxnak (Beállítások/My Collection), így ha új filmek kerülnek be, automatikusan frissül a felület.
– A bal oldali menü ki lett bővítve a My Collection mappái alapján.
– Több részből álló filmek egyben kezelése (mint pl. a Star Wars, Harry Potter), automatikusan. A fájlböngésző Netflix-szerű megjelenítése.
– Az új globális keresőfunkció első verziója (nincs még kész).
– Javítva a nagyobb mappák, gyűjtemények indexelése során fellépő hiba.
– SACD ISO lejátszás nem működött, javítva.
– Kínai nyelv támogatása nem működött, javítva.
– A RealBox 4K-n néha duplán jelentek meg a háttértárak.

Folyamatban lévő fejlesztések, amelyek a következő tesztfirmware-ben várhatóan megjelennek már:
– Médiainfók (kodek, felbontás) megjelenítése a jukebox felületén.
– Újabb hasznos menükategóriák megjelenítése, mint pl. filmnézés folytatása a félbe hagyott filmekkel.
– Testre szabható menü, egyes elemek elrejtése, sorrend változtatása.
– Lehetőség a filmadatok manuális szerkesztésére, megadására, és manuálisan is létrehozhatunk filmgyűjteményeket.
– Hangalapú keresés mikrofonon keresztül.
– Egyéb fejlesztések.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: aspius » 2021.11.11. 19:39

Sziasztok!

Az érdekelne, hogy az újabb FW verziók elérhetőek lesznek-e valamikor a http://dune-hd.hu/?oldal=hirek&id=96 oldalon a cikk alatt.
Nem igazán értek a szoftver fejlesztéshez, de gondolom 2 hónap alatt már történt némi előrelépés/hibajavítás.

Itt is meg tudom erősíteni hogy amikor a filmkatalógusban és TV-sorozatokban az "All"-t választva a sor végén lévő nyíl ikonra kattintok akkor mindkét kategóriát (filmkatalógus + TV-sorozatok) listázza, ami engem kifejezetten zavar főleg amikor a TV-sorozatoknál szeretném az összes sorozatot megjeleníteni egy oldalon akkor bele keveri a filmeket és ezáltal teljesen áttekinthetetlen lesz a lista.

A filmkatalógusban egészen jó a találati arány de a héten is volt két film amik borító nélkül kerültek be a rendszerbe. A TV-sorozatoknál pedig az évadokon belüli találat (természetesen az új sorozatokra gondolok, pl.: Alapítvány - az évad részeiről gyakorlatilag nincs elérhető info), eléggé hiányos.

aspius
aspius

HozzászólásSzerző: aspius » 2021.09.28. 18:49

Sziasztok!

Ma én is felraktam az új Fw-t.

Első benyomásra nem tűnik rossznak a koncepció, de még egy kicsit szokni kell. Az eddig hiányzó borítók és háttérképek megjelentek, bár volt egy pár hibásan szkennelt film, de azokat könnyen javítani tudtam (ehhez azért még időre van szükségem, hogy teljesen átnézzem).

Észrevételek/javaslatok:
1. szerintem jobb lenne amikor az All ra kattintunk a my collectionban akkor jobb lenne ha egyből a teljes listát mutatná és nem kellene jobbra mozogni a nyílig, hogy megnyíljon a teljes képernyő. Ez mind a TV-sorozatokra és a Filmkatalógusra vonatkozik, sőt akár a kategóriákra kattintva egyből jöhetne a teljes képernyő is, vagy legalább előzetes be lehetne állítani a menüben hogyan szeretnénk látni.
2. nem tudom hogy fájl műveletek (kifejezetten a film törléslére gondolok), hozzá rendelhetőek-e a filmkatalógusba (pl. egy borítóra kattintva a baloldali menüben megjelenne a film törlése opció, mint régen a popcorn hour nal volt)
3. A filmkatalógusba bekerült az összes sorozat is ami eléggé furcsa, remélem nem marad így.
4. az ékezetes betűvel kezdődő filmeket a lista végér sorolja (ez probléma volt előző FW vel is) .
5. Szerintem jó lenne ha lehetne választani a szkennelés nyelvét is (minta a popcorn hour nal volt).

Ha találok még valamit jelentkezem
üdv

aspius
aspius

ElőzőKövetkező

Vissza: My Collection jukebox