atti73 írta:...A készülék hangbeállításai nálam a következőek:
-S/PDIF: on
-AC4 Dialog Enhancer: off
-Formátumok kiválasztása: automatikus
Ezek nem a Media Center beállításai, hanem az Android rendszeré. Ott nem sok dolgod van, ha a Media Center működésével van gondod. A Media Cener-bena Beállítások/Hang alatt van ami igazán fontos.
ITT találhatók az ajánlott beállítások.
Az android beállításoknál a System Settings/Device Preferences/Displayand Sound/Select formats menüben
passthrough-t, azaz továbbküldést kellene látnod/állítanod. A Media Center-ben (Beállítások/Hang/Digitálishangkimenet) meg
bitstream jelenti azt, hogy érintetlenül az erősítőre küldi a hangsávot. Ha ez a két beállítás így van, akkor marad még amit írtam az Android TV korlátjáról, ha a TV nem tud DTS-t fogadni, max. emiatt nem kerül a DTS az erősítődre.
atti73 írta:Az a röhej, hogy egy több mint 10 évvel ezelőtti lejátszónak ez nem volt akadály, nem kell nekem a sok androidos alkalmazás, filmet szeretnék nézni rajta azzal a hangsávval ami rajta van.
A kérdés akkor (ha valóban arról van szó, hogy a TV nem dekódol, és ezért nem engedi a rendszer az optikai bitstream kimenetet, nem pedig arról, hogy rosszul állítod be azt a két dolgot fentebb) az, miért vettél Android TV-s készüléket, ahol vetted, miért nem mondtad el, hogy mire kell, hogyan használnád? Nem a lejátszó választott Téged, vélhetően fordítva történt). Van drágábban és olcsóbban is Dune HD lejátszó, ami működne Nálad akkor is, ha a TV nem kezeli a DTS-t. Nem a gyártók tehetnek arról, hogy Netflix-hez Android TV kell, azon meg korlátok vannak a streamszolgáltatók lobbizásának köszönhetően. Ezért gyárt annyi modellt a Dune is, mert egyben nem valósítható meg minden, amire az összes vevőnek szüksége van. De amire Neked kell, arra a
Magic 4K Plus teljesen alkalmas. De lehet, a BOXY is, ellenőrizd a fenti beállításokat!