DTS hang

A BOXY-val kapcsolatos problémák számára fenntartva. Az Android TV operációs rendszer és a Dune HD Media Center app miatt ez a készülék jelentősen eltér a „valódi” Dune HD lejátszóktól, így azoktól eltérő problémák is adódhatnak. A Media Center alkalmazáson belül tapasztaltaltak kapcsán felmerülő kérdéseket lehetőleg az app aktuáis verziójának topikjában tegyétek fel ITT!

Re: DTS hang

HozzászólásSzerző: atti73 » 2023.10.03. 21:56

Ők ajánlották fel, hogy vigyem a külső merevlemezt és akkor kipróbáljuk a készülékeket, ha nincs meg a technikai feltétele, akkor nem kellett volna felajánlani vagy annyit mondhattak volna a telefonba, hogy vigyek ezt meg ezt mert nekik nincsen.
atti73

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.10.03. 17:08

atti73 írta:...Azt azért nem gondoltam, hogy egy hifi üzletben nincs optikai kábel, egy a teszt elmaradt, no comment!

Hát, csak azért, mert az nem egy hifi üzlet. Az egy webshop ügyfélszolgálata és okosotthon-bemutatóterem.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: atti73 » 2023.10.03. 15:43

Még egyszer köszönöm a segítséged, vissza vittem a Boxyt és amit javasoltál készüléket akkor megveszem, de előtte azért most már elvittem újpestre (lejatszo.hu) a külső merevlemezt, hogy megnézzük nem lesz-e gond, ők javasolták, hogy nyugodtan vigyem el, ki lehet próbálni. Azt azért nem gondoltam, hogy egy hifi üzletben nincs optikai kábel, egy a teszt elmaradt, no comment!
atti73

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.10.02. 08:58

atti73 írta:...A készülék hangbeállításai nálam a következőek:
-S/PDIF: on
-AC4 Dialog Enhancer: off
-Formátumok kiválasztása: automatikus

Ezek nem a Media Center beállításai, hanem az Android rendszeré. Ott nem sok dolgod van, ha a Media Center működésével van gondod. A Media Cener-bena Beállítások/Hang alatt van ami igazán fontos. ITT találhatók az ajánlott beállítások.
Az android beállításoknál a System Settings/Device Preferences/Displayand Sound/Select formats menüben passthrough-t, azaz továbbküldést kellene látnod/állítanod. A Media Center-ben (Beállítások/Hang/Digitálishangkimenet) meg bitstream jelenti azt, hogy érintetlenül az erősítőre küldi a hangsávot. Ha ez a két beállítás így van, akkor marad még amit írtam az Android TV korlátjáról, ha a TV nem tud DTS-t fogadni, max. emiatt nem kerül a DTS az erősítődre.
atti73 írta:Az a röhej, hogy egy több mint 10 évvel ezelőtti lejátszónak ez nem volt akadály, nem kell nekem a sok androidos alkalmazás, filmet szeretnék nézni rajta azzal a hangsávval ami rajta van.

A kérdés akkor (ha valóban arról van szó, hogy a TV nem dekódol, és ezért nem engedi a rendszer az optikai bitstream kimenetet, nem pedig arról, hogy rosszul állítod be azt a két dolgot fentebb) az, miért vettél Android TV-s készüléket, ahol vetted, miért nem mondtad el, hogy mire kell, hogyan használnád? Nem a lejátszó választott Téged, vélhetően fordítva történt). Van drágábban és olcsóbban is Dune HD lejátszó, ami működne Nálad akkor is, ha a TV nem kezeli a DTS-t. Nem a gyártók tehetnek arról, hogy Netflix-hez Android TV kell, azon meg korlátok vannak a streamszolgáltatók lobbizásának köszönhetően. Ezért gyárt annyi modellt a Dune is, mert egyben nem valósítható meg minden, amire az összes vevőnek szüksége van. De amire Neked kell, arra a Magic 4K Plus teljesen alkalmas. De lehet, a BOXY is, ellenőrizd a fenti beállításokat!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: atti73 » 2023.09.29. 22:44

Kedves Kyle!

Először is köszönöm szépen a válaszod és hogy próbálsz segíteni!
Az erősítő nem jelenik meg semmi csak a pro logic felirat és nincs hang sem, ha átállítom a hangsávot dolby digital-ra azt felismeri és szól is. Nem DTS HD, sima DTS.
A készülék hangbeállításai nálam a következőek:
-S/PDIF: on
-AC4 Dialog Enhancer: off
-Formátumok kiválasztása: automatikus

A lejátszó beállításánál egy opció van csak a továbbküldésen van nem a pcm-en.

Kipróbáltam amit javasoltál, hogy először a tv-t kapcsoltam be, úgy sem, szóval feladom, nincs több opció, hétfőn vissza viszem és vissza kérem az árát, nekem így nem ér meg 40 ezer forintot! Az a röhej, hogy egy több mint 10 évvel ezelőtti lejátszónak ez nem volt akadály, nem kell nekem a sok androidos alkalmazás, filmet szeretnék nézni rajta azzal a hangsávval ami rajta van.

Neked nagyon köszönöm a fáradozásodat, sajnálom nagyon hogy nem jutottunk sikerre!

Üdv., Attila
atti73

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.09.28. 11:24

atti73 írta:...de a DTS hangot nem viszi át a készülék...

Ez azt jelenti, hogy az erősítő azt mutatja, hogy nincs jel az optikai bemeneten? Vagy szól, de csak sztereó? A Media Center Beállítások/Hang menüben mi van beállítva? ITT láthatod az ajánlott beállításokat. Biztos, hogy DTS a hangsáv, nem DTS-HD? Bár utóbbiból is a 16-bites DTS magnak át kell mennie.
De azt hiszem, inkább ez a gond Nálad:
S/PDIF can output Dolby / DTS bitstream only if the media player is connected via HDMI to a TV which supports Dolby / DTS formats (i.e. the HDMI EDID information sent by TV to the media player indicates Dolby / DTS support).
Tehát optikán csak akkor továbbítódik a Dolby vagy DTS RAW formátumban, ha HDMI-n keresztül olyan TV-t lát a készülék, ami fogadja ezeket. Ha ilyen a TV-d, akkor figyelj arra, hogy előbb a TV-t kapcsold be, csak utána a lejátszót, hogy a HDMI-kézfogásnál a bootolás során megkapja ezt az infót a BOXY! Ez sajnos a Google-minősített Android TV oprendszer korlátja.
Kyle
Adminisztrátor

DTS hang

HozzászólásSzerző: atti73 » 2023.09.27. 19:23

Sziasztok!

Ma vettem egy BOXY with Dune HD Media Center lejátszót és minden működik rendesen rajta, de a DTS hangot nem viszi át a készülék. Optikai kábellel van összekötve az erősítővel, dolby digital 5.1-es hang átmegy, a DTS nem, órákig próbáltam, minden be van állítva a beállításoknál, kifogytam a tippekből. Az erősítőmön nincs hdmi csatlakozó ezért van optikai kábellel össze dugva. Kérem aki tud hasznos tippet adni, segítsen. Egy régi asus o! play mini plus lejátszóm volt, annak ez nem okozott problémát, csak sajnos 12 év után tönkrement.

Köszi előre is!
atti73

Vissza: BOXY with Dune HD Media Center specifikus kérdések