Szerző: Felix » 2024.05.25. 17:16
Sziasztok!
Április elején vettem át a Dune HD Premier 4K Pro lejátszómat és egyből vettem hozzá egy 1 TB-os SSD-t is.
Eddig minden jól működött, tegnap viszont a bekapcsoláskor a Dune már nem érzékelte az SSD-t és a számítógéphez csatlakoztatott dokkolóval is csak felvillant egyszer a meghajtója, aztán már el is tűnt.
Ma próbaképpen ismét beraktam a dokkolóba, de most egyből felismerte, viszont nem tudtam rá másolni, de videót sem lehetett elindítani rajta.
Aztán beraktam a Dune-ba, most felismerte, de ott sem indult el a lejátszás, majd pár perc múlva el is tűnt a meghajtó.
Ekkor kivettem és elég melegnek találtam az SSD-t, pedig csak pár percig volt bent a lejátszóban és amúgy még nem hallottam korábban sem, hogy az SSD bentlétekor ment volna a ventilátor, így lehetséges, hogy nem volt hűtése és a nagy hőmérséklet kárt tett benne?
Avagy a készülék csak kifejezetten ha winchestert érzékel, akkor kapcsolja be a ventilátort, SSD esetében pedig nem?
Átnéztem a beállításokat, de nem találtam rá ilyen opciót, hogy hol lehet a ventilátor beállításain módosítani, hátha tényleg nem kapcsol be automatikusan.
Annyit találtam a beállításokban, hogy bekapcsoltam az energiagazdálkodást, aztán amikor kikapcsoltam a lejátszót, az órát már nem mutatja.
Köszönöm a segítséget!