Belső HDD-t vagy SDD-t nem ismeri fel

A Premier 4K Pro-val kapcsolatos problémák számára fenntartva. Az Android TV operációs rendszer és a Dune HD Media Center app miatt ez a készülék jelentősen eltér a „valódi” Dune HD lejátszóktól, így azoktól eltérő problémák is adódhatnak. A Media Center alkalmazáson belül tapasztaltaltak kapcsán felmerülő kérdéseket lehetőleg az app aktuáis verziójának topikjában tegyétek fel ITT!

Re: Belső HDD-t vagy SDD-t nem ismeri fel

HozzászólásSzerző: TordaCsaba63 » 2024.10.02. 15:46

Úgy tűnik, hogy megoldottam. Vásároltam egy új kiadású külső HDD/SDD adaptert, USB3.0-val és ebbe tettem a HDD-t, majd USB oldalról csatoltam Premier 4K Prohoz. A Média Center ekkor sem engedett semmit sem csinálni vele, de legalább a Tárhely menüpontnál nem távolította el, ott le tudtam formázni androidra külső tárhelyként, majd kivéve az adapterből közvetlenül a 4K Pro fiókba tettem bele, ekkor felismerte Androidként már a Média Center is. Most tesztelem, hogy működik-e mindenféle nagyságú és formátumú fájllal.
TordaCsaba63

HozzászólásSzerző: TordaCsaba63 » 2024.09.30. 09:27

4 különböző HDD és SDD-vel is próbáltam NTFS és EXT2 formázva, fájlokkal tele és teljesen üresen is. Mindegyik esetben a Médiacenter Források részben megjelenik a lemez ikonja, a pontos kötetcimkével, de "(NEM ELÉRHETŐ)" felirattal. Ha mégis ráklikkelek, akkor feljön a következő üzenet: "Hiba! A fájlrendszer nem felismerhető. lehetséges, hogy nincs formázva." Ennél az üzenetnél csak a Rendben gombra lehet nyomni, innen nem tudok formázni. A Rendszer Tárhely részében pedig azt írja, hogy biztonságosan leválasztotta, így leválasztott háttértárként megint nem tudom formázni. Ez a helyzet, mivel próbálkozzam tovább? Egyébként PC-re dugva a fenti HDD és SDD-ket, hibátlanul működnek csak a DUNE nem tudja kezelni őket.
A jelenlegi Média Center app verzió: 1.0.1-13-230924_2058, mivel bétára még nem mertem frissíteni.
TordaCsaba63

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.09.30. 08:51

TordaCsaba63 írta:...Tárhely része is rögtön leválasztja...

Ezek szerint látszik, hogy érzékelte a lemez? Vagy rosszul fogalmaztál, és semmi nyoma, ha belerakod? Előbbi esetben azt gondolnám, valami gond van a lemezeddel (ki tudod próbálni másikkal is?) vagy a fájlrendszerrel rajta. Még az Androd TV-nek is látnia kellene, nem csak a Dune HD Media Center-nek.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Belső HDD-t vagy SDD-t nem ismeri fel

HozzászólásSzerző: TordaCsaba63 » 2024.09.29. 16:57

Most üzemeltem be a Premier 4K Pro eszközt és sikerült a Dune Médiacentert is installálnom, azonban amikor egy HDD-t vagy SDD-t beteszek a fiókba, nem ismeri fel és a rendszeralkalmazás Tárhely része is rögtön leválasztja. Próbáltam NTFS és EXT3-ra formázott üres vinyókkal, de egyikkel sem működik. Nem ismeri fel sem a Médiacenter sem a Tárhely így formattálni sem tudom a 4K Proval. Segítséget kérek, hogy hogyan menjek tovább. Köszönöm.
TordaCsaba63

Vissza: Premier 4K Pro specifikus kérdések