720p és 1080p mkv videó megáll lejátszás közben.

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro Vision 4K Solo egyedi hardverével (pl. processzor, Dolby Vision) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, melyek a Realtek-es Dune HD modelleket egyformán érinthetik.

Re: 720p és 1080p mkv videó megáll lejátszás közben.

HozzászólásSzerző: imangasta » 2026.02.09. 20:24

Kyle írta:
imangasta írta:...Kipróbáltam az smb 1.0-át, ment is rajta az 1080p mkv gond nélkül viszont azt a tanácsot kaptam hogy ne használjam mert kockázatos...

A kockázatos azt jelenti a régi SMB protokoll esetén, hogy ha OTTHON, NÁLAD a belső számítógéphálózaton van egy igen ügyes hekker, az esetleg képes lehet a gépes és a NAS közötti kommunikációba belelátni. Szerintem, ha lenne ilyen otthon, tudnál róla, találkoztál volna már vele, mondjuk reggel a fürdőszobában. Egyébként az interneten keresztül nem érhető el az SMB, bizonyosan nem nyitottál portot neki a routeren. De ha valaki hozzáférne a géped és a NAS közötti adatokhoz (azaz egy film Byte-jaihoz), abból olyan sok károd nem lenne – kérdés persze, hogy miket nézel :)

Ja értem :D Ilyen személy nincs a háztartásban :) Viszont visszaálltam az smb-re a 3.1.1-re, az nfs-t hagyom mert instabil és nagyon nem lehet beállítani hogy a külső vinyó dolgait is lássa meg a pc megosztást is lássa mert nem mindegy hogy a mappa nevek közt van e szóköz vagy nincs meg ilyen olyan írásjel mert mindenre is kényes, egyszerűen használhatatlan. Egyszerűbb az smb és az egyből működik csak meg kell osztani a mappát. Szerintem most már rendbe lesz hogy a hyper-v-nél kiszedtem a külső csatolót, valószínű az okozta a problémát.
imangasta

HozzászólásSzerző: Kyle » 2026.02.09. 10:00

imangasta írta:...Kipróbáltam az smb 1.0-át, ment is rajta az 1080p mkv gond nélkül viszont azt a tanácsot kaptam hogy ne használjam mert kockázatos...

A kockázatos azt jelenti a régi SMB protokoll esetén, hogy ha OTTHON, NÁLAD a belső számítógéphálózaton van egy igen ügyes hekker, az esetleg képes lehet a gépes és a NAS közötti kommunikációba belelátni. Szerintem, ha lenne ilyen otthon, tudnál róla, találkoztál volna már vele, mondjuk reggel a fürdőszobában. Egyébként az interneten keresztül nem érhető el az SMB, bizonyosan nem nyitottál portot neki a routeren. De ha valaki hozzáférne a géped és a NAS közötti adatokhoz (azaz egy film Byte-jaihoz), abból olyan sok károd nem lenne – kérdés persze, hogy miket nézel :)
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imangasta » 2026.02.08. 17:15

imangasta írta:
Kyle írta:
imangasta írta:Csináltam olvasási tesztet egy 1080p-s mkv fájlon, 90-92 MB/s-os sebesség, és végig olvasta. Viszont mikor meg próbáltam még egyszer megcsinálni a tesztet már azt írta ki hogy: Hiba: host is down...

Nincs külön termékspecifikus topikja a Pro Vision 4K-nak, mert nincs is semmilyen egyedi tulajdonsága. Alapvetően a Hálózati kérdésekhez illik a posztod, mondjuk IDE.
Hát, ahogy látszik, nem a Dune oldalán van a gond, megszakad a kapcsolat a szerverrel. A DLNA-t épp azért írtam, hogy ugye biztos nem azt használod, mert ott még a DLNA-szerver is okozhatja a gondot. Ha lehet, engedélyezz Windows alatt kisebb verziójú SMB-t, illetve nézd meg ugyanezen a hálózaton egy másik Windows-os gépről az SMB-lejátszást, ott mi a helyzet!

Rendben, megpróbálom kisebb verziójú smb-vel, viszont nem tudok másik windows-os géppel próbálkozni mert csak egy pc van a lakásban. Más eszközöm nincs amin windows van.

Kipróbáltam az smb 1.0-át, ment is rajta az 1080p mkv gond nélkül viszont azt a tanácsot kaptam hogy ne használjam mert kockázatos, így most az winnfsd megosztással próbálkozok mert állítólag azt szereti legjobban a dune, amúgy a probléma valószínűleg a hyper-v és az abba telepített win2022server-hez rendelt külső csatoló miatt volt mert összeakadt a hálókártyával, azóta kivettem a külső csatolót és az nfs megosztással bajlódok. Van a forumon valami részletes leírás hogy milyen parancsokkal lehet megosztani a winnfsd-n? Csak mert a chatgpt tegnap este adott pár parancsot de egyik sem volt az igazi.
imangasta

HozzászólásSzerző: imangasta » 2026.02.01. 21:51

Kyle írta:
imangasta írta:Csináltam olvasási tesztet egy 1080p-s mkv fájlon, 90-92 MB/s-os sebesség, és végig olvasta. Viszont mikor meg próbáltam még egyszer megcsinálni a tesztet már azt írta ki hogy: Hiba: host is down...

Nincs külön termékspecifikus topikja a Pro Vision 4K-nak, mert nincs is semmilyen egyedi tulajdonsága. Alapvetően a Hálózati kérdésekhez illik a posztod, mondjuk IDE.
Hát, ahogy látszik, nem a Dune oldalán van a gond, megszakad a kapcsolat a szerverrel. A DLNA-t épp azért írtam, hogy ugye biztos nem azt használod, mert ott még a DLNA-szerver is okozhatja a gondot. Ha lehet, engedélyezz Windows alatt kisebb verziójú SMB-t, illetve nézd meg ugyanezen a hálózaton egy másik Windows-os gépről az SMB-lejátszást, ott mi a helyzet!

Rendben, megpróbálom kisebb verziójú smb-vel, viszont nem tudok másik windows-os géppel próbálkozni mert csak egy pc van a lakásban. Más eszközöm nincs amin windows van.
imangasta

HozzászólásSzerző: Kyle » 2026.02.01. 21:42

Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imangasta » 2026.02.01. 16:02

Kyle írta:
imangasta írta:...a külföldi fórumokon szinte mindenki az nfs server használatát javasolja. Nem akarom elhinni hogy nincs más lehetőség...

Ahogy a hazai fórumon is (NFS-sel NAS-ról, ne egy nagy fogyasztású PC-ről). De semmi gond az SMB-n keresztüli lejátszással sem, az NFS előnye, hogy nem kell user és jelszó, illetve kevesebb erőforrást igényel a linux alapú eszközöktől (mint az Adroidos Dune). Bizonyosan nem a lejátszó oldalán van a probléma. SMB-n is 100 MByte/másodperc körül tud olvasni. Ugye a PC-d is ethernettel csatlakozik a routerhez? Ha a Dune-ön egy olvasási tesztet indítasz (fájl kiválasztása után a POP UP gombra felugró menüben az Információ pont alatt), milyen sebességet mutat? És végig tudja olvasni a fájlt? Bármi más eszközöddel gond nélkül másolsz a PC-ről? Engedélyezted WIndows alatt az SBM1-et is? Vagy már azt nem is lehet? Biztos nem DLNA-n játszol le, hanem SMB-n? Tehát a Hálózati böngészőben az SMB-szerver alatt tallóztad ki a WIndows-os megosztást? Az INNEN letölthető pl. Prime 3.0 nevű részletes magyar kézikönyv 35. oldalán leírtak szerint csatlakozol?

A pc-m is igen cat.6a 100% rézmagos utp kábellel csatlakozik a routerhez. Csináltam olvasási tesztet egy 1080p-s mkv fájlon, 90-92 MB/s-os sebesség, és végig olvasta. Viszont mikor meg próbáltam még egyszer megcsinálni a tesztet már azt írta ki hogy: Hiba: host is down. ebben a mappában több ilyen fájl van, már egyiken sem lehetett megcsinálni a tesztet csak ha újraindítom a dune-t. Pendrive-ot exfat-ra formáztam és arra raktam ezt az 1080p-s fájlt, gond nélkül lejátszotta. Pendrive-ra, külső hdd-re mind eddig probléma nélkül másoltam bármilyen fájlt pc-ről. Nincs engedélyezve az smb 1.0, mert tudtommal 3.1.1-et használ a win11 pro és az automatikusan be van kapcsolva, amúgy mikor megy a dune a tv-n az smb mappába látom a megosztást csak. DLNA-t korábban használtam és nem vált be, csak azokat a fájlokat képes lejátszani amit a windows media player is, még a dune előtt próbáltam. Viszont nem biztos hogy jó helyre írtam ezt a hozzászólást, nekem ez van itthon: Dune HD Pro Vision 4K Médialejátszó, de iylet nem láttam itt a forumon azért írtam ide. Elnézést ha esetleg okoztam némi kellemetlenséget ezzel.
imangasta

HozzászólásSzerző: Kyle » 2026.01.31. 19:03

imangasta írta:...a külföldi fórumokon szinte mindenki az nfs server használatát javasolja. Nem akarom elhinni hogy nincs más lehetőség...

Ahogy a hazai fórumon is (NFS-sel NAS-ról, ne egy nagy fogyasztású PC-ről). De semmi gond az SMB-n keresztüli lejátszással sem, az NFS előnye, hogy nem kell user és jelszó, illetve kevesebb erőforrást igényel a linux alapú eszközöktől (mint az Adroidos Dune). Bizonyosan nem a lejátszó oldalán van a probléma. SMB-n is 100 MByte/másodperc körül tud olvasni. Ugye a PC-d is ethernettel csatlakozik a routerhez? Ha a Dune-ön egy olvasási tesztet indítasz (fájl kiválasztása után a POP UP gombra felugró menüben az Információ pont alatt), milyen sebességet mutat? És végig tudja olvasni a fájlt? Bármi más eszközöddel gond nélkül másolsz a PC-ről? Engedélyezted WIndows alatt az SBM1-et is? Vagy már azt nem is lehet? Biztos nem DLNA-n játszol le, hanem SMB-n? Tehát a Hálózati böngészőben az SMB-szerver alatt tallóztad ki a WIndows-os megosztást? Az INNEN letölthető pl. Prime 3.0 nevű részletes magyar kézikönyv 35. oldalán leírtak szerint csatlakozol?
Kyle
Adminisztrátor

720p és 1080p mkv videó megáll lejátszás közben.

HozzászólásSzerző: imangasta » 2026.01.31. 13:49

Sziasztok,

Windows 11 pro pc-ről smb-vel megosztottam filmeket (mind mkv, van sd, 720p, 1080p) és zenei videó klippeket (vob, avi, mov....stb.) az otthoni hálózaton (a dune a tv-hez van csatlakoztatva, a routerre vagy inkább Telekomos ONT eszközre pedig a dune van rákötve utp kábellel). Kizárólag a 720p és 1080p-s mkv filmek lejátszásánál változó időközönként megáll a videó és nem játsza le tovább. Ha visszalépek abba a mappába ami az adott videót tartalmazza és még sok más videót, egyszerűen üres a mappa, újra kell indítanom a dune-t hogy lássam újra a mappa tartalmát de a videó ugyanúgy megáll ha megpróbálom újra lejátszani. A chatgpt-t kérdeztem és azt írta hogy a külföldi fórumokon szinte mindenki az nfs server használatát javasolja. Nem akarom elhinni hogy nincs más lehetőség. A legfrissebb firmware van telepítve a dune-re: 250815_1012_r22. Találkozott más is ezzel a problémával? Ha igen meg tudta oldani?
imangasta

Vissza: Pro Vision 4K Solo specifikus kérdések