8k solo

Olyan kérdések helye, amelyek a Pro One 8K Plus egyedi hardverével (új, korábban nem használt Amlogic processzor) függhet össze.

Re: 8k solo

HozzászólásSzerző: Gabcsika » 2024.10.26. 21:50

Kyle írta:
Gabcsika írta:... a Topping távirányítója is vezérli a Dune-t...

Ezt nem igazán értem, hogy van. Infrán vezérli a DAC infra távvezérlője a Dune-t? A Dune infra kódjait használja a DAC távvezérlője? Ha erről van szó, akkor nincs mit tenni. A Dune-nek saját infra kódjai vannak 2006 óta, nem értem, más hogyan használhatja. Le tudod ragasztani az infra vevőt max. Egyébként USB-n is próbáld ki, hátha jobban tetszik úgy a hangja!

Nekem is fura, de megoldottam. A végfok szerepét egy sztereó integrált erősítő végezte, ami kapcsolható ebbe a módba. Most visszakapcsoltam integráltra, és analóg RCA kábellel kötöttem rá a Dune-t. Így ha nem a Dune-t használom épp forrásként, akkor kikapcsolom és nem akadnak össze a DAC-al.

A Dune távja amúgy hogy megy? Mert nem infra, az biztos. Ha hosszabb ideig nem nyúlok hozzá, pl. egy film közben, akkor elalszik, vagy kikapcsol, vagy nem tudom. Ha újra megnyomok rajta valamit, pl. visszatekerek egy jelenetet, akkor kivillan egy piros LED a tetején, és kell 1-3 másodperc, amíg feléled és reagál arra, amit megnyomtam. Ez elég zavaró.
Gabcsika

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.10.26. 18:46

Gabcsika írta:... a Topping távirányítója is vezérli a Dune-t...

Ezt nem igazán értem, hogy van. Infrán vezérli a DAC infra távvezérlője a Dune-t? A Dune infra kódjait használja a DAC távvezérlője? Ha erről van szó, akkor nincs mit tenni. A Dune-nek saját infra kódjai vannak 2006 óta, nem értem, más hogyan használhatja. Le tudod ragasztani az infra vevőt max. Egyébként USB-n is próbáld ki, hátha jobban tetszik úgy a hangja!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gabcsika » 2024.10.26. 13:18

Üdv! Friss gazdija vagyok egy Solo 8K gépnek. Bekötöttem a hifi rendszerbe és van egy nyűgöm vele. Coax kábelen csatlakozok egy Topping DX3Pro+ DAC-ba (ami egyben előfokként is üzemel), és a Topping távirányítója is vezérli a Dune-t, pl. hangerő állításnál össze-vissza lépked a lejátszóban lejátszás közben. Lehet ezzel valamit kezdeni? Kitiltani más távvezérlőket, vagy ilyesmi? Köszi a segítséget.
Gabcsika

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.08.09. 13:16

Pleierlaszlo írta:Sziasztok. Az lenne a kérdésem és egyben a problémám is hogy ha elindíttok egy filmet és az Dolby Digital vagy Atmos vagy Dts az erősíttőm simán csak psm-et ir ki...

PCM lesz az, nem psm. Ezek szerint a lejátszóval dekódoltatod, ami hülyeség, ha HDMI-s erősítőd van. Kapcsold át továbbküldésre (passthrough) a HDMI-kimenten a hangot, és engedélyezd a HD-s hangokat is! (Kérlek ne posztolj két helyre azonos kérést, töröltem a másikat!)
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Pleierlaszlo » 2024.08.08. 18:19

Sziasztok. Az lenne a kérdésem és egyben a problémám is hogy ha elindíttok egy filmet és az Dolby Digital vagy Atmos vagy Dts az erősíttőm simán csak psm-et ir ki. Ez előtt volt 2 multimédia lejátszóm és azoknál az erösittő kiirta a hangformátumot. Lehet csak valami beállittási probléma a multimédia lejátszón? vagy a dune egyszerüen nem jelzi ki az erösittőn? Válaszod és segitséged előre is köszönöm. Tisztelettel: Pleier László
Pleierlaszlo

HozzászólásSzerző: kovats zoltan » 2024.08.07. 17:13

koszonom megprobalom
kovats zoltan

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.08.06. 16:32

kovats zoltan írta:...majd ha tobbszor ki be kapcsolom az erositot es a dunet akkor elojon

Azt jól gondolom, hogy automatikus (EDID) HDMI-kimenet van beállítva? Ha így van, akkor kapcsold át fixen arra, amit az erősítő és a TV is tud, legjobb felbontás és képfrekvencia (pl. 4K/60 Hz). Olyan gond nem létezhet, hogy többször kell ki-bekapcsolni a lejátszót. Gyanítom azt is, hogy az erősítőt kihagyva nem lenne ilyen gond a lejátszó és a TV között, illetve nem figyelsz arra, hogy előbb a TV-t, majd az erősítőt, végül a lejátszót kapcsold be. Így nem adják át a támogatott felbontások listáját egymásnak az eszközök. De mindezzel nem kell törődnöd, ha fixen beállítod a lejátszón a max. felbontást és a max. képfrekvenciát. És természetesen ne legyen engedélyezve az automatikus felbontásváltás, de legyen engedélyezve minden képfrekvencia a Dune Beállítások/Videó menüben!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kovats zoltan » 2024.08.06. 13:24

szia.nas rol vagy hdd rol jatszok le,es az erosito ures hatterkepe jon elo,mintha nem lenne a hdmi beszurva,majd ha tobbszor ki be kapcsolom az erositot es a dunet akkor elojon
kovats zoltan

HozzászólásSzerző: Kyle » 2024.08.05. 11:57

kovats zoltan írta:a vadi uj 8k solom lefagy ha stop gombot vagy a return gombot megnyomom csak tobbszori ki be kapcsolas utan indul el.mit lehet kezdeni vele?

Mi alapján gondolod, hogy le van fagyva, mit látsz a képernyőn, illetve a kijelzőjén ilyenkor? Mi történik a Dune Control mobil appban ekkor? Ugye EZ a firmware van rajta, és telepítése után csináltál egy gyári állapot visszaállítását? Honnan játszol le, milyen forrásból ilyenkor (HDD, USB, hálózat)?
Kyle
Adminisztrátor

8k solo

HozzászólásSzerző: kovats zoltan » 2024.08.03. 15:50

a vadi uj 8k solom lefagy ha stop gombot vagy a return gombot megnyomom csak tobbszori ki be kapcsolas utan indul el.mit lehet kezdeni vele?
kovats zoltan

Előző

Vissza: Pro One 8K Plus specifikus kérdések